[ad_1]

In de categorie ‘het werd tijd’ rolt vandaag een update uit voor Samsung’s laatste, echt compacte toestel, de Galaxy A3 2017. De oude beveiligingspatch wordt aangevuld met de patches tot en met die van juli.

samsung galaxy a3 2017 update

Galaxy A3 2017 update

We moesten even in het archief duiken om te achterhalen wanneer Samsung de Galaxy A3 uit 2017 voor het laatst software-matig had bijgewerkt. Begin dit jaar – in januari – had het toestel nog de security patch van december 2018 ontvangen, maar daarna bleef het stil. Of nouja, recent al kreeg T-Mobile’s branded toesteluitvoering een update – en nu is hij er dan ook voor de unbranded A3 2017.

Een ruim 130MB grote download bevat firwmareversie A320FLXXS4CSG1. Zoals de bijgevoegde changelist laat zien, is het niveau van de beveiligingspatch na installatie 1 juli. Dat is… nouja, nog niet helemaal bij de tijd, maar tenminste een sprong voorwaarts ten opzichte van de laatste patch. We zullen je (ahum, onszelf) de complete lijst met inhoud van alle tussenliggende patches besparen – die informatie vind je in ons archief met alle maandelijkse beveiligingspatches.

galaxy a3 2017 update changelog a320fnxxs4csg1

Hoewel Samsung haar updatebeleid vooral ook in haar mid-range telefoonaanbod de laatste tijd flink heeft aangescherpt, is de Galaxy A3 2017 duidelijk een toestel dat hier niet van profiteerde. Zijn grotere broer – de Galaxy A5 2017 – wordt nog steeds maandelijks van de nieuwste patch voorzien. Bovendien krijgen de A-modellen uit 2018 wel ruwweg minstens ieder kwartaal nieuwe software. De A3 kreeg patches van augustus 2018, december 2018, en nu juli 2019 . Dat komt neer op pakweg twee updates per jaar – dat is gewoon niet best voor een toestel dat minder dan drie jaar geleden op de markt verscheen. Natuurlijk, op papier klopt het allemaal, maar omdat Samsung het voor zoveel andere toestellen zoveel beter doet is dit toch opvallend.

Beschikbaarheid

De nieuwe update is inmiddels dus beschikbaar op alle Nederlandse modellen van de Galaxy A3 2017. Je kunt wachten tot jouw telefoon de update zelf vindt, of je gaat in de Instellingen naar Software-update, en tikt daar op Updates handmatig downloaden. Heb jij de update al? Vallen er, na installatie, nog meer veranderingen op? Hieronder lezen we het graag!

(Dank, Rudi!)[ad_2]