[ad_1]

Snel na de vorige update staat nu dan ook de patch van september klaar voor de Galaxy S8. Daarmee zijn ook de topmodellen uit 2017 weer volledig bij de tijd wat betreft de beveiliging.

samsung galaxy s8 update september 2019

Galaxy S8 update september 2019

Vorige week nog ontving de Galaxy S8 een firmware-update, die wel de camera, maar niet de beveiligingspatch verbeterde. Dit laatste gebeurt wel in de nieuwe update die vanaf nu in Nederland uitrolt.

Een 424 MB grote download brengt firmwareversies G950FXXS5DSI1 of G955FXXS5DSI1 naar respectievelijk de Galaxy S8 en de S8 Plus. Dit keer zitten er verder geen vernieuwingen of verbeteringen in de update – alleen de security patch van de september wordt geïnstalleerd. Deze bestaat onder meer uit 20 fixes die Google voor het Android OS aanbiedt. Samsung doet er nog eens 17 verbeteringen bij die onder meer de heractiveringsbeveiliging beter, uhm, beveiligen. Ook wordt een raar issue weggewerkt waardoor het onder meer op toestellen met de Exynos 8895 processor – zoals de S8 – mogelijk was in sommige gevallen wachtwoorden ongelimiteerd te gokken.

galaxy s8 update september 2019 changelist g955fxxs5dsi1

Beschikbaarheid

De nieuwe update is vanaf nu direct in een flink aantal landen beschikbaar, waaronder in Nederland – mits je een unbranded Galaxy S8 (Plus) hebt, welteverstaan. Zoals wel vaker zul je nog wat geduld moeten uitoefenen als je een branded model hebt van Vodafone of T-Mobile, óf in het bezig bent van een Belgisch toestel.

De melding dat de update gereed staat verschijnt vroeg of laat vanzelf tussen je notificaties. Of je gaat via Instellingen naar Software-update, en tikt zelf op Downloaden en installeren – dan weet je direct op dit op jouw Galaxy S8 al mogelijk is.

Heb jij de update al geïnstalleerd? Zijn er nog meer veranderingen, die we hier niet beschrijven?[ad_2]