[ad_1]

De onlangs gepresenteerde OnePlus 7T ligt nog niet eens in de winkels, maar we weten nu al hoe zijn opvolger eruitziet. De OnePlus 8 krijgt een groot scherm zonder notch. Bovendien kun je het toestel draadloos opladen.

Eerste OnePlus 8 renders verschenen

De eerste OnePlus 8 renders zijn online gezet door CashKaro. De Indiase website werkt hiervoor samen met OnLeaks, een bekende telecominsider. Ook is er een video gepubliceerd waarin het toestel vanuit alle hoeken te zien is. Renders zijn computeranimaties die gebaseerd zijn op geruchten.

Opvallend genoeg lijkt de OnePlus 8 niet op zijn voorganger, de 7T, maar vertoont hij meer gelijkenissen met de 7 Pro, het model dat begin dit jaar uitkwam. Dit houdt in dat het nieuwe vlaggenschap een glazen behuizing lijkt te krijgen met driedubbele camera op de achterkant. Deze sensoren zijn verticaal geplaatst, en niet horizontaal zoals bij de 7T.

Over de achterkant gesproken, volgens CashKaro beschikt het toestel over draadloos opladen. Op die manier kun je het toestel zonder draad van stroom voorzien, al duurt dit wel langer. Hier staat fijner gebruiksgemak tegenover. De Indiase website claimt dat de OnePlus 8 een 6,5 inch-scherm krijgt. Een resolutie is nog niet bekend.

Geen notch

Linksboven in het scherm zit een klein gaatje voor de selfiecamera. Een opvallende keuze, aangezien de OnePlus 7T een kleine notch heeft. Momenteel heeft onder meer de Samsung Galaxy S10 een soortgelijk ‘cameragat’. Verdere details over de OnePlus 8 ontbreken momenteel nog.

OnePlus 8 renders 2

Het is echter zo goed als zeker dat het toestel bij uitkomst op OxygenOS 10 draait, dat gebaseerd is op Android 10. Waarschijnlijk wordt de OnePlus 8 in de loop van volgend jaar gepresenteerd, met een release rond mei. De afgelopen jaren brengt de Chinese fabrikant immers steeds twee toestellen per jaar uit: een in de eerste helft, en een rond oktober.

De OnePlus 7T is al in India gepresenteerd, en wordt 10 oktober ook in Europa onthuld. Het is nog niet zeker wanneer hij verkrijgbaar is. De OnePlus 7T heeft een 6,55 inch-scherm met 90Hz ververssnelheid, zodat games en films scherp ogen. kun je niet wachten? Download dan alvast de officiële OnePlus 7T-wallpapers, of lees verder op onze OnePlus 7T-overzichtspagina.

Op de hoogte blijven van de OnePlus 8? Schrijf je dan in voor de Android Planet-nieuwsbrief, of download de gratis app!

Lees het laatste nieuws over OnePlus

[ad_2]