[ad_1]

Er is informatie naar buiten gekomen over de schermformaten en de verschillende varianten van de aankomende Samsung Galaxy S11-serie. De toestellen worden meestal medio of eind februari gepresenteerd, dus hoeven we na de jaarwisseling niet lang te wachten op bevestiging.

Hoewel het nog enkele maanden duurt voordat Samsung officieel de Samsung Galaxy S11-serie onthult, is er nu al meer informatie gelekt over de aankomende smartphones. Eerder kwam al naar buiten dat de serie voorzien wordt van een 108-megapixelcamera, maar nu zijn we ook meer te weten gekomen over de schermformaten en de verschillende varianten.

Samsung Galaxy S11 krijgt vijf varianten

Zoals het er nu naar uitziet krijgt de Samsung Galaxy S11 maar liefst vijf varianten, schrijft de populaire en doorgaans betrouwbare informatielekker Evan Blass op Twitter. De Galaxy S11-serie mag rekenen op drie schermformaten, namelijk 6,4-, 6,7- en 6,9-inch. Ter vergelijking: dit jaar bracht Samsung schermformaten van 5,8-, 6,1- en 6,4-inch naar de Galaxy S10-serie.

Samsung Exynos 990. (Afbeelding: Samsung)

Het grootste model van de Samsung Galaxy S11 zal alleen worden voorzien van een 5G-modem, terwijl de twee kleinere modellen mogen rekenen op versies met 5G en 4G. Dat maakt samen vijf verschillende varianten, verspreid over drie schermformaten. Daarnaast maakt Blass ook melding van het mogelijke feit dat alle varianten gebogen schermranden krijgen. Mocht dat kloppen, dan verschijnt er volgend jaar dus geen versie met een plat scherm, zoals op de Samsung Galaxy S10E.

Mogelijke specificaties Samsung Galaxy S11

Eerder verschenen er al meer geruchten over de Galaxy S11-serie. Zo zouden we onder de motorkap een nieuwe Exynos 990-processor gaan tegenkomen en zouden de modellen met een 120 Hz-scherm uitgerust worden. Dat laatste lijkt nog geen zekerheid te zijn, maar de processor is in elk geval in staat dergelijke schermen te ondersteunen.

Normaal gesproken kondigt Samsung de Galaxy S-serie aan in februari, ergens in het midden of aan het einde van de maand. De verwachting is dat dit ook volgend jaar gaat gebeuren. Samsung heeft niet gereageerd op de geruchten.

Evan Blass

Reageer op artikel:

Samsung Galaxy S11: mogelijk voorzien van vijf varianten (en meer)[ad_2]