[ad_1]

De Galaxy Fold is de eerste smartphone van Samsung met een opvouwbaar scherm. Het toestel, dat 2000 euro kost, komt vrijdag in Zuid-Korea op de markt. In Nederland zal de Galaxy Fold niet verkrijgbaar zijn, laat Samsung aan Bright weten. 

“Helaas hebben we vanwege de beperkte beschikbaarheid van Galaxy Fold ons wereldwijde lanceringsplan moeten herzien. Dat betekent dat de Galaxy Fold niet zal verschijnen in Nederland”, aldus een Nederlandse Samsung-woordvoerder. 

De opvouwbare telefoon verschijnt op 18 september in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Singapore. Op een ‘later moment’ volgt ook een introductie in Amerika. 

De Galaxy Fold heeft twee schermen: een 4,6 inch scherm op de buitenkant en een 7,3 inch scherm in opengeklapte stand, beide schermen gebruiken de oled-technologie. 

Kapotte schermen

De Galaxy Fold moest eind april op de markt komen, maar de opvouwbare schermen van de eerste recensie-exemplaren van het toestel gingen te snel kapot. Samsung stelde de introductie vervolgens uit.

Begin juli berichtte het bedrijf dat de problemen met het scherm door allerlei aanpassingen in het ontwerp waren opgelost. Samsung-topman DJ Koh ging eerder door het stof om de mislukte lancering. Hij noemde de introductie van de Galaxy Fold ‘te snel’.  

Opvouwbare Huawei-telefoon

Huawei zegt dat zijn eerste opvouwbare smartphone, de Mate X, later dit jaar op de markt komt. De introductie stond eerst gepland in juni, en werd uitgesteld naar september. Maar ook die deadline haalde het Chinese bedrijf niet. Bij de aankondiging in februari zei Huawei dat de Mate X een adviesprijs van 2299 euro krijgt. 

Het Chinese merk Royole was eind 2018 de eerste met een opvouwbare telefoon, de FlexPai. Ook andere grote telefoonmerken werken aan opvouwbare smartphones, waaronder Xiaomi en Oppo. 

Bright doet volgende week verslag van de IFA-beurs in Berlijn. Volg ons ook op Instagram en Facebook.[ad_2]