[ad_1]

Samsung bracht op 7 augustus de Samsung Galaxy Note 10-serie uit. Zoals we gewend zijn van de Galaxy Note-serie, is de S Pen ook weer aanwezig. Ditmaal met nieuwe gebaren, die de Microsoft Outlook-app voor Android ook zal ondersteunen met de nieuwste app-update.

Microsoft Outlook

Als je een Samsung Galaxy Note 10 of Galaxy Note 10+ in bezit hebt, dan gebruik je mogelijk de mailapp, die de Koreaanse fabrikant standaard meelevert. Microsoft Outlook heeft nu een argument om van mailapp te wisselen: het biedt namelijk ondersteuning voor de gebaren die je uit kan voeren met de S Pen. In eerste instantie, werden de gebaren van de nieuwe S Pen voornamelijk ingezet voor de camera-app. Wel kwam er een API beschikbaar, om de S Pen voor andere zaken in te zetten – dat heeft Microsoft in de nieuwste update (versie 4.0.23) laten zien: Outlook is nu fijner om te gebruiken op de Note-reeks, waaronder de Note 10(+).

Note 10+ achterkant

De Outlook-app moet nu een stuk gemakkelijker werken op de Note 10(+)

Het heeft er namelijk voor geopteerd om het makkelijker te maken om snel inzicht te krijgen in onderdelen van een e-mail. Zo kan je, door met de S Pen boven een contact, bestand, e-mail of een kalender-afspraak te zweven, snel de details van de mail inzien. Daarnaast is het mogelijk  om snelle acties uit te voeren, zodra je boven een van de eerdergenoemde aspecten zweeft. Er staat in de Play Store-beschrijving niet welke acties er uitgevoerd kunnen worden. Verder is het onbekend welke S Pen-generaties Microsoft ondersteunt met de nieuwe ‘gebaren’ voor zijn Outlook-applicatie.

Vaste samenwerking

Dat juist Microsoft ondersteuning biedt voor de S Pen, is niet zo’n verrassing. Het bedrijf werkt met de smartphonefabrikant samen bij het plaatsen van Office-apps op Samsung telefoons. Verder is de fabrikant met de Samsung Galaxy Note 10 begonnen met het Link to Windows-concept, waarmee je notificaties zichtbaar zijn op je Windows-computer en bestanden uit kan wisselen tussen de Note 10 en de Windows-machine. Daarnaast maakte Microsoft zijn Office-apps al snel geschikt voor DeX en is het mogelijk om een Windows 10-laptop voortaan te gebruiken als een Samsung DeX-computer.

mailtje naar de auteur van dit artikel!

[ad_2]