[ad_1]

Uit de bèta van Samsungs One UI 2.0 blijkt dat Samsung Cloud verhuist naar Microsoft OneDrive. Gegevens kunnen via een optie in Samsung Cloud automatisch overgezet worden naar het alternatief van Microsoft.

Wat is Samsung Cloud?

Samsung Cloud werd uitgebracht in het najaar van 2016 en werd automatisch geïnstalleerd op diverse Galaxy-telefoons. Met Samsung Cloud kun je een back-up maken van je foto’s, contactpersonen, agenda en nog veel meer. Uiteraard kun je via deze Samsung Cloud de inhoud op je (nieuwe) telefoon ook weer herstellen. Zo hoef je nooit meer bestanden te verliezen.

Het lijkt erop dat Samsung deze dienst stop gaat zetten want aanwijzingen in Android 10, dat momenteel wordt getest op de Samsung Galaxy S10, duiden erop dat Microsoft OneDrive de taken gaat overnemen.

Samsung Cloud

Samsung en Microsoft

Samsung en Microsoft hebben in augustus hun samenwerking uitgebreid om ‘om naadloze productiviteitservaringen op verschillende apparaten, applicaties en diensten aan te bieden.’ Dat wil dus zeggen dat Samsung-telefoons worden voorzien van een diepgaande integratie van Microsofts diensten. Op de Galaxy Note 10-reeks is dit al zichtbaar in de vorm van het meeleveren van diverse Microsoft-apps maar ook het nieuwe Link to Windows. Link to Windows is inmiddels ook op de Galaxy S10-serie beschikbaar.

De samenwerking maakt ook een einde aan Samsung Cloud. Dat blijkt uit de bèta van Samsungs One UI 2.0-software die gebaseerd is op Android 10, zo merkte GalaxyClub op. Er is in deze software en optie ‘Overschakelen naar OneDrive’ in de Galerij-app te vinden. Samsung Cloud verhuist dus naar OneDrive.

Samsung Cloud verhuist naar Microsoft OneDrive

Als je op de optie tikt, kun je je Samsung-account aan je Microsoft OneDrive-account koppelen. Daarna kun je de complete synchronisatie van je Galerij naar OneDrive overzetten. Heb je geen OneDrive-account? Dan kun je deze aanmaken en meteen 5 GB + 15 GB opslag gratis krijgen. Heb je al een premium Samsung Cloud-account? Dan krijg je het eerste jaar dezelfde hoeveelheid opslag gratis zonder daarvoor te moeten betalen. Dat betekent dat 200 GB opslag in Samsung Cloud wordt overgezet als 200 GB opslag in OneDrive.

Het verhuizen van de data gaat automatisch. Hier hoef je verder niets voor te doen. Eventuele betalingen voor Samsung Cloud worden tevens teruggeboekt.

Samsung Cloud verhuist naar Microsoft OneDrive

Moet ik ook verhuizen?

Het is niet duidelijk hoe Samsung deze overgang precies gaat implementeren. Het bètaprogramma zal gebruikt worden om één en ander te testen. Waarschijnlijk is de overgang naar OneDrive niet gekoppeld aan Android 10 aangezien niet elk Samsung-toestel deze Androidversie krijgt. Mogelijk zal de melding dan na een update te zien zijn op meerdere Samsung-telefoons.

Wat vinden jullie van deze overgang naar OneDrive? Maakten jullie gebruik van Samsung Cloud en ga je je gegevens overzetten naar OneDrive? Laat het weten in de reacties hieronder.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

[ad_2]