[ad_1]

Ook kan de opvouwbare smartphone jouw creditcards beschadigen.

Samsung heeft naar aanleiding van de herlancering van de Samsung Galaxy Fold een instructievideo vrijgegeven waarin ze uitleggen hoe je het apparaat moet onderhouden. Althans, dat is de marketingsaus die ze over het waarschuwingsfilmpje gegooid hebben. Wie het filmpje objectieve bekijkt ziet vooral dat je een zeer kwetsbaar toestel koopt dat ook schade toe kan brengen aan andere objecten in de omgeving.

Zo waarschuwt Samsung in het filmpje dat de beschermlaag erg gevoelig is. In tegenstelling tot het glazen front van de reguliere smartphone kan je het dus eenvoudig beschadigen. Zo is hard drukken op het toestel afgeraden, evenals de bediening met scherpe nagels. Het is dan ook wachten op de eerste influencer die met de kunstnagel dwars door de laag gaat. Vraag rijst dan waarom ze geen S-Pen hebben ingevoegd.

De kwetsbaarheid van de bovenlaag is ook de reden voor het advies om geen screenprotector aan te brengen. Ook deze kan de beschermlaag beschadigen en zelfs losmaken van onder de bezels als je hem er ooit af wil trekken.

Daarbij wordt gewaarschuwd voor het kwetsbare scharniermechanisme. Hierdoor kan er absoluut niets tussen de telefoon in opgevouwen toestand gestoken worden. Daarnaast is deze smartphone zeker niet water- en stofdicht. Hiermee kunnen er nog steeds deeltjes onder de beschermlaag komen (al is de kans kleiner).

Als laatste waarschuwing legt Samsung uit dat de Samsung Galaxy Fold in opgevouwen toestand dicht gehouden wordt door sterke magneten. Deze zijn zo sterk dat ze ook andere objecten kunnen aantrekken. Handig voor als je bang bent jouw sleutels kwijt te raken, maar beslist niet de bedoeling. Ook waarschuwt Samsung om, net als vroeger, geen creditcard of andere magneetstrip bij bij het apparaat te houden omdat deze anders onleesbaar kan worden. Nu is dit laatste geen probleem, want als je bijna $ 2.000,- betaald hebt voor zo’n hebbeding is er voor veel mensen toch even geen gelegenheid om de creditcard te gebruiken.

Overigens ziet Samsung wel in dat dit niet de ideale oplossing is. Zo bieden ze de al eerder benoemde expert support, waarbij je een gratis telefonisch consult kan krijgen bij problemen. (Bewaar je oude toestel dus maar even.) Ook biedt Samsung al direct korting op de eerste vervanging van het vouwscherm voor als het toch misgaat.

De wolf in schaapskleren die deze ‘onderhoudsinstructie’ is onthouden we je natuurlijk niet:

[ad_2]