[ad_1]

Samsung brengt volgend jaar de Galaxy A51 – opvolger van de populair Galaxy A50 – naar Europa, Nederland incluis. Het is de derde telefoon in de A-serie van 2020 waarvan we nu al weten dat hij hier uit gaat komen.

samsung galaxy a51 nederland en europa

Galaxy A50

Samsung Galaxy A51 in Nederland

Eind augustus ontdekten wij dat Samsung druk bezig is met de ontwikkeling van de Europese Galaxy A71 en Galaxy A91, die direct met Android 10 op de markt gaan komen. En nu kunnen we aan de Europese, en Nederlandse, A-serie line-up voor 2020 ook de Galaxy A51 toevoegen.

Uit onze informatie blijkt dat Samsung inderdaad bezig is met Nederlandse én Belgische toestelversies van de Galaxy A51. Het toestel draagt modelcode SM-A515F, en net als zijn grotere broers is de software natuurlijk gebaseerd op Android 10. Dit laatste wijst er normaal gesproken op dat de Galaxy A51 pas na de Galaxy S11 op de markt zal verschijnen. Tenslotte brengt Samsung altijd als eerste haar Galaxy S-topmodel met de nieuwe software-generatie uit.

Specificaties van de Galaxy A51 zijn op dit moment nog niet bekend. We weten dat Samsung werkt aan een opvolger van de Exynos 9610 processor van de Galaxy A50, de Exynos 9630. Of deze dus ook in de A51 belandt weten we dan weer niet. Ook naar de camera’s kunnen we alleen raden, al vermoeden we dat we één van Samsung recente hi-res sensoren – 48 en 64 megapixels – deel van het pakket zou kunnen uitmaken. De 48MP sensor zit tenslotte ook al in de onlangs onthulde Galaxy A50s, die niet naar Europa komt.

Galaxy A51 prijs?

Door het verkoopsucces van de Galaxy A50 moet Samsung zeker beseffen dat een compleet toestel met een adviesprijs van €350 goed valt in de huidige telefoonmarkt. Het zou dus niet vreemd zijn als de Galaxy A51 daar niet van af gaat wijken, al mag je ook nooit verbaasd zijn als een groot bedrijf probeert net wat meer winst uit een goed verkopende productlijn te persen – resulterend in een wat hogere prijs. Met andere woorden: wij weten het ook nog niet.

De Galaxy A50 werd begin dit jaar kort na de Galaxy S10 onthuld. We moeten dus waarschijnlijk nog even wachten voor we echt kennis kunnen maken met de A51[ad_2]