[ad_1]

Via een benchmarktest krijgen we een eerste indruk van de specificaties van de Samsung’s aankomende Galaxy A51. Het toestel beschikt helaas niet over de toekomstige Exynos 9630 processor.

samsung galaxy a51

Galaxy A51 specs in benchmark

Zoals wel vaker, is het benchmark Geekbench waar we voor het eerst details van een nieuwe telefoon tegenkomen. Vandaag op het menu: de SM-A515F, straks beter bekend als de Galaxy A51. Duidelijk wordt direct, dat het toestel intern slechts beperkte verbeteringen zal bieden ten opzichte van de Galaxy A50.

In de vermelding zien we in ieder geval dat de Galaxy A51 als processor níet de Exynos 9630 soc krijgt, maar de 9611. Dat is in feite dezelfde chip die nu in de A50 zit, maar met ondersteuning voor hogere camera-resoluties. Dezelfde Exynos 9611 zit nu al in de Galaxy A50s, die elders ter wereld met een 48 megapixel camera te koop is. Het is een beetje een omweg, maar het lijkt erop dat de Galaxy A51 straks dus ook een camera heeft met een resolutie van 48 megapixels.

Verder zien we dat de Galaxy A51 over 4GB werkgeheugen beschikt, en – zoals verwacht – op Android 10 draait. Ook dat is dus allemaal niet verrassend. Samsung weet dat bijna niemand nog jaarlijks een nieuwe telefoon aanschaft, en gaat voor ‘don’t change a winning team‘. Voor de grote veranderingen moeten we dan toch wachten op de Galaxy A52, die we pas een jaar later verwachten (maar waarvan Samsung’s onlangs al de naam vastlegde).

samsung galaxy a51 specs geekbench sm-a515f

Nederland

In ieder geval weten we nu al min of meer zeker dat de Galaxy A51 ook naar Nederland komt. De beperkte upgrades betekenen waarschijnlijk dat het toestel in dezelfde prijsklasse terechtkomt als zijn voorganger. De A50 had een adviesprijs van €349, en de A51 zal daar dus niet ver naast zitten, zo gokken we bij deze.

Als Samsung zich houdt aan haar eigen planning van vorig jaar, dan zien we de onthulling van de Galaxy A51 kort na de lancering van de Galaxy S11. Concreet: ergens in maart, met een release in maart of april.[ad_2]