[ad_1]

Naast de Galaxy A40 krijgt ook Samsung’s Galaxy A70 deze week een nieuwe update. Aan boord: een nieuwere security patch, en verbeteringen voor het scherm en de vingerafdruksensor.

samsung galaxy a70 update september oktober 2019

Galaxy A70 update: september patch, andere verbeteringen

Eerder vandaag schreven we al over de nieuwe Galaxy A40 update, die mooi op tijd binnen het één-update-per-kwartaal-beleid arriveert. Ook de Galaxy A70 draait nog op de beveiligingspatch van juli, en is deze maand dus aan de beurt. Het verschil met de A40: de A70 krijgt niet de patch van oktober, maar van september. Daarbij komen dan wel andere, belangrijke verbeteringen mee.

In ieder geval is voor de Galaxy A70 nu de update beschikbaar naar firmware A705FNXXU3ASI2. De update installeert in de eerste plaats een nieuwere beveiligingspatch – en wel die van september. Daarmee is de A70 dus weer een stuk beter bijgewerkt op dit gebied, als is het toestel net niet helemaal bij.

Daarnaast zorgt de update er ook voor dat de vingerafdruksensor beter zijn werk doet. Het is de tweede keer dat Samsung de snelheid en/of nauwkeurigheid van de sensor verbetert. De eerste keer was bij een update in mei. Na dit soort verbeteringen is het raadzaam je vingerafdrukken opnieuw te registreren, om maximaal gebruik te kunnen maken van de verbeterde software. Verder meldt Samsung zelf nog dat het aanraakscherm beter presteert na de nieuwe update.

Beschikbaarheid

De nieuwe update is sinds een paar dagen direct beschikbaar op de unbranded Galaxy A70 modellen in Nederland en België.  Ook op toestellen die direct bij Vodafone gekocht zijn – branded telefoons – is de update inmiddels beschikbaar. De melding dat de update klaar staat verschijnt vanzelf tussen je notificaties. Ook kun je ‘m direct downloaden als je via Instellingen naar Software-update gaat en daar op Downloaden en installeren tikt.

Heb jij deze update ook al op jouw Galaxy A70 geïnstalleerd? Merk je iets van de betere prestaties van de vingerscanner?

(Dank, Rohan!)[ad_2]