[ad_1]

Binnenkort verwachten we een flinke golf updates met de beveiligingspatch van oktober. Zover is het vandaag nog niet: twee toestellen in de A-serie krijgen nog snel de update van september: de Galaxy A8 en de Galaxy A80. Op de eerste is hij direct beschikbaar, op de tweede vooralsnog alleen via Smart Switch.

samsung galaxy a80 update september 2019

Galaxy A80 update september 2019

Vorige week werd duidelijk dat er een flink lek zit in de beveiliging van het Android OS, én dat het de oktober patch is de oplossing brengt. Toch zijn er nog een paar toestellen die voor die tijd óók nog de september patch ontvangen, te beginnen bij de Galaxy A80. Dit toestel-met-uitschuif-camera krijgt een flinke update naar firmwareversie A805FXXU2ASI5. Die brengt dus de patch van september, maar bovendien nog een paar belangrijke verbeteringen.

Na installatie moet onder meer de werking van de vingerafdruksensor in het scherm beter zijn. Voordat je daar iets van merkt moet je wel je vingerafdrukken opnieuw registreren. Ter herinnering: dit doe je via Instellingen -> Biometrie en beveiliging -> Vingerafdrukken. Ook is de algehele werking van aanraakgevoelige scherm beter na deze update, en werkt de camera-app beter samen met andere applicaties.

Je kunt de september update nu direct installeren via Smart Switch op je PC. Het is echter een kwestie van aftellen tot je ‘m ook direct op jouw Galaxy A80 – OTA, Over The Air – kunt downloaden. In dat geval krijg je vanzelf een melding, of je checkt direct via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Galaxy A8 update september 2019

En dan is er ook de nul-loze Galaxy A8, waarvoor vandaag ook nog de patch van september beschikbaar komt. Wij hadden stiekem een beetje verwacht dat het toestel direct naar de oktober update zou doorstomen, maar nee. In ieder geval krijgt het toestel nu de bijna 260MB grote update. Firmware A530FXXS7CSI7 bevat verder geen nieuwe functies of snufjes. Alleen de patch van september – inclusief 20 verbeteringen voor het Android OS, en 17 stuks voor Samsung’s eigen apps – wordt geïnstalleerd.

Voor de Galaxy A8 verwachten we op korte termijn eigenlijk alweer de volgende patch. Tenslotte lijkt Samsung vaart te zetten achter de oktober update, door het hierboven genoemde probleem met Android zelf. Wij kunnen in ieder bevestigen dat deze volgende patch al in ontwikkeling is.

galaxy a8 update september 2019 changelist a530fxxs7csi7

Je kunt de huidige update in ieder geval nu direct op de Nederlandse Galaxy A8 installeren, mits je een zogeheten unbranded model hebt. Heb jij jouw branded A8 direct bij T-Mobile of Vodafone gekocht? Of heb je een Belgisch toestel? Dan moet je nog even geduld hebben, tot hij ook voor jouw toestel beschikbaar is.

Heb jij een van de hier beschreven updates op jouw Galaxy A8 of A80 geïnstalleerd? Kom je nog meer wijzigingen tegen die opgemerkt moeten worden? Hieronder lezen we het graag!

(Dank aan o.a. Thomas!)[ad_2]