[ad_1]

De Samsung Galaxy A91 krijgt een krachtige Snapdragon 855-processor. Ook kun je het toestel razendsnel opladen met een vermogen van 45 Watt.

Samsung Galaxy A91 krijgt 45 Watt-snelladen

Dat schrijft Sammobile, dat het toestel al heeft mogen proberen. Volgens de website komt de smartphone eind van dit jaar, of anders begin 2020 op de markt. Een prijskaartje is nog niet bekend, maar de opvolger van de Galaxy A90 wordt vermoedelijk ongeveer hetzelfde geprijsd.

Samsung Galaxy A70

De Samsung Galaxy A91 krijgt volgens Sammobile een accu van 4500 mAh, net zoveel als de huidige A90. De echte winst zit ‘m vooral in de aanwezigheid van de verbeterde snellaadtechniek. Je zou de Galaxy A91 namelijk met een vermogen van 45 Watt kunnen opladen. Het is nog de vraag of deze oplader standaard in de doos zit, of dat je deze apart moet aanschaffen.

Verder schrijft de website dat het nieuwe toestel uit de Galaxy A-lijn een 6,7 inch-scherm met full-hd-plus-resolutie krijgt. De 32 megapixel-selfiecamera zou in de notch bovenaan het scherm verwerkt zijn. Het toestel met modelnummer SM-A915F krijgt verder een micro-sd-kaartslot, maar geen 5G-connectiviteit.

Specificaties: Snapdragon 855

De Samsung Galaxy A91 wordt volgens Sammobile aangestuurd door een Snapdragon 855, een krachtige processor van Qualcomm. De chip zou worden bijgestaan door 8GB RAM en 128GB opslag. Qua specificaties is hij dus gelijkwaardig aan de Galaxy A90, die niet in Nederland uitkwam.

Daarnaast draait de Samsung Galaxy A91 volgens de bron bij uitkomst op Android 10, de nieuwste versie van het besturingssysteem. Mocht dit zo zijn, dan komt de opvolger van de Galaxy A90 waarschijnlijk pas volgend jaar uit. Samsung voorziet normaliter eerst de Galaxy S-lijn van de meest recente software. In dit geval gaat het dus om de Galaxy S11-serie, die begin volgend jaar verschijnt.

Blijf op de hoogte van de Samsung Galaxy A91 en schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of download de gratis Android Planet-app!

Lees het laatste nieuws over Samsung

[ad_2]