[ad_1]

Hoewel de internationale verkoop van de opvouwbare Galaxy Fold pas op vrijdag begint, heeft YouTuber Zack Nelson al een model weten te bemachtigen. In een reeks tests keek hij hoe het toestel bestand is tegen stof, water en harde aanrakingen.

Samsung waarschuwt Fold-bezitters in een video dat ze de telefoon nooit in aanraking met stof, water of harde aanrakingen met nagels moet komen. Die waarschuwing bleek niet onterecht: zelfs kleine aanvaringen wisten de telefoon van de YouTuber al stuk te maken.

Zandkorrels

Nelson plaatste een paar zandkorrels in een dichtgeklapte telefoon, die al snel in het scharnier vastzaten. De zandkorrels bekrasten ook het scherm. Daarnaast tikte hij met een mesje, die als vingernagel figureerde, zacht op de telefoon, waarna een volledige rij pixels meteen defect was. Een tik die een gewone smartphone niet zo snel kapotmaakt.

Het scharnier van de telefoon zou zijn verstevigd, maar is nog steeds snel kapot te maken. Bij een lichte buiging waren er al meteen barsten in het onderdeel te zien – al brak hij bij de test niet doormidden.

Repareren

Samsung zou de Galaxy Fold eerst eind april op de markt brengen, maar recensiemodellen van journalisten gingen al snel stuk. Het bedrijf nam daarom zijn tijd om het toestel te verstevigen, maar bovenstaande tests laten zien dat het nog verre van een onkwetsbaar toestel is. Gelukkig kunnen telefoonbezitters het scherm eenmalig laten repareren bij Samsung.

Nog niet in Nederland

De Galaxy Fold wordt in slechts een select aantal landen verkocht, vermoedelijk omdat er maar weinig exemplaren gemaakt konden worden. In Nederland zal hij niet via officiële kanalen worden aangeboden.

[ad_2]