[ad_1]

Samsung was van plan om de Samsung Galaxy Fold in mei 2019 wereldwijd op de markt te brengen. Problemen met het vouwbare scherm zorgde voor de nodige vertraging, en zelfs nu lijkt het scherm al na 120.000 keer vouwen het loodje te hebben gelegd – zo geeft CNET aan.

Samsung Galaxy Fold

In tegenstelling tot de Microsoft Duo, die woensdagavond verscheen tijdens het Surface-event in de VS, heeft de Fold een écht vouwbaar scherm. Het maakt daarbij gebruik van P-OLED-paneel, waardoor het scherm alsnog kan buigen. Over het scherm zit nog een beschermlaag, zodat gebruikers nooit direct het fragiele OLED-paneel aanraken. Hoe kwetsbaar het scherm ook zou zijn: Samsung claimt dat gebruikers het scherm 200.000 keer kunnen vouwen, voordat defecten opduiken. Testen van CNET, wijzen nu echter op een ander resultaat: ‘slechts’ 120.000 buigingen.

Samsung Galalxy Fold buigtest

Mocht de tweet niet goed inladen, klik dan op deze link

CNET maakte voor zijn test gebruik van een vouwrobot van SquareTrade. Daarbij plaatste het ook een livestream online, zodat iedereen het testproces live kon volgen. Opvallend was, dat de eerste 40.000 buigingen zonder problemen verliepen. Ook bij 80- en 100.000 buigingen was er nog niks te zien aan de Fold, dat zou wijzen op een defect. Problemen kwamen pas aan het licht toen CNET de Fold 119.380 keer had opgevouwen. Dat was namelijk het moment waarop het scharnier zijn beste tijd gehad had. Daarnaast liet een deel van het scherm van de Samsung Galaxy Fold het afweten.

Optimale condities

Samsung claimt voor zijn Galaxy Fold een levensduur van 200.000 buigingen. Dat de Fold deze claim niet kan waarmaken, is niet zo verbazingwekkend. Voor de claim, test Samsung de Fold in de optimale condities. Juist de condities die vrijwel niemand in huis, onderweg of op werk heeft. Dus is de kans dat de Fold buiten het testlab 200.000 keer gevouwen kan worden, vrijwel nihil. Toch hoef je je bij de Fold nog niet direct zorgen te maken: op jaarbasis vouw je de Fold ongeveer 40.000 keer. In dat geval kan je drie jaar ‘volop’ gebruik maken van de Galaxy Fold, voordat hij ermee ophoudt.

Samsung Galaxy Fold

De Galaxy Fold was de eerste vouwbare telefoon die in Nederland zou verschijnen

In Nederland, zal de Galaxy Fold waarschijnlijk nooit in de winkelschappen liggen. In Duitsland is het toestel daarentegen wel te koop. Mocht je dus héél graag een Fold in huis halen, dan behoort het in elk geval tot de mogelijkheden. Of het aanschaffen van een vouwbare telefoon, met een kwetsbaar scherm, nu echt een goed idee is: dat laten we aan jullie over. Nu fabrikanten langzaamaan meer en meer vouwbare producten op de markt brengen, zal de kwaliteit ook vanzelf verbeteren. Glas op een vouwbare telefoon, zou de perfecte oplossing zijn – maar of we dat ooit gaan zien, is nog maar de vraag.

mailtje naar de auteur van dit artikel![ad_2]