[ad_1]

Samsung gaat de aankomende Galaxy M30s met 6000 mAh batterij in Europa uitbrengen. Ook een Nederlandse toestelversie is in de maak, zo blijkt uit onze informatie.

samsung galaxy m30s nederland

Galaxy M30s komt naar Nederland

Hoewel Samsung haar M-serie in 2019 vooral in landen als India richt, belandde de Galaxy M20 in beperkte aantallen ook in Europa – en Nederland. En nu lijkt opnieuw een Galaxy M-model hier uitgebracht te gaan worden. Het blijkt dat de Galaxy M30s niet alleen voor een aantal Aziatische landen bestemd is. Een Europese versie met modelcode SM-M307FN is in de maak voor Duitsland, Engeland, Frankrijk, Spanje, Italië én voor Nederland en België.

De officiële lancering van de Galaxy M30s wordt volgende week in India verwacht. Recent doken de meeste specificaties ook al op. Zo weten we dat het toestel een 6,4 inch scherm heeft, en de Exynos 9611 processor. Dat is waarschijnlijk een wat zuiniger variant van de Exynos 9610 die in de Galaxy A50 te vinden is. Het toestel draait bij lancering op Android 9. Achterop zit een vingerscanner en een triple camera, waarvan de hoofdlens een 48 megapixel resolutie lijkt te hebben.

galaxy m30s promo

Enorme batterij

Toch is de meeste opvallende eigenschap van de Galaxy M30s de batterij. Het toestel is voorzien van de accu waarvan wij een tijdje terug al het bestaan ontdekten, en die een capaciteit heeft van maarliefst 6000 mAh. Dat is bijna het dubbele van de accu in de Galaxy S10e. Zelfs de onlangs onthulde Galaxy Note 10 Plus heeft ‘slechts’ 4300 mAh aan boord. De M30s wordt dus ongetwijfeld Samsung’s absolute accuduur-koning.

Release en prijs

We weten nog niet wanneer Samsung de Galaxy M30s in Europa en Nederland uit gaat brengen. Mogelijk gaat het om een zelfde beperkte release als de Galaxy M20 eerder dit jaar. Ook een prijs is niet bekend, maar de toestellen in de M-serie zijn normaal gesproken niet duur. Wel lijkt duidelijk dat het toestel eerst in landen als India uit gaat komen, en pas later dit najaar elders gelanceerd wordt.[ad_2]