[ad_1]

Samsung brengt vandaag de september update uit voor de Galaxy Note 10 en Note 10 Plus. Deze bevat niet alleen de nieuwste beveiligingspatch, maar verbetert ook de de geluidskwaliteit van de meegeleverde oortelefoontjes. Bovendien wordt de camera-app bijgeschaafd.

samsung galaxy note 10 update september 2019

Galaxy Note 10 update september

Gisteren publiceerde Samsung de details van de inhoud van de update van september, en vandaag arriveert deze al op de eerste Galaxy telefoon. Het zijn de gloednieuwe Galaxy Note 10-modellen die de primeur hebben deze maand.

Een download van bijna 157MB installeert firmwareversie N970FXXU1ASHE of N975FXXU1ASHE op respectievelijk de Note 10 of Note 10 Plus. De beveiligingspatch van september bevat 20 fixes voor het Android besturingssysteem en 17 verbeteringen voor Samsung’s eigen software. Onder andere mogelijke zwakke plekken in de USB-verbinding, het modem en de reactiveringsbeveiliging worden bijgewerkt in deze patch.

Een snelle blik op het versienummer van de camera-app van de Galaxy Note 10 leert dat deze ook wordt bijgewerkt. Na installatie is versienummer 9.5.00.56 aanwezig (was 9.5.00.55). Een merkbaar verschil konden wij zo gauw niet ontdekken.

En dan zijn er dus nog de bij de Galaxy Note 10 geleverde USB-C oortjes. Bij gebrek aan 3,5 mm koptelefoonaansluiting moet je dus óf een draadloze koptelefoon gebruiken, of eentje met een USB-C aansluiting. Bij het toestel zelf zit deze laatste, en de update van vandaag verbetert de geluidskwaliteit daarvan, al moeten we zeggen dat we niet horen wat er precies beter zou zijn – vooral omdat ze sowieso best aardig klinken.

samsung galaxy note 10 update september changelog n975fxxu1ashe

Beschikbaarheid

De september update voor de Galaxy Note 10 is in feite de eerste, echte beveiligingsupdate voor het toestel sinds de officiële release eind augustus. Je kunt ‘m nu op jouw Note 10 of Note 10 Plus installeren als je een unbranded toestel uit Nederland of België hebt. Als jij jouw toestel direct bij Vodafone of T-Mobile hebt gekocht – en dus een branded telefoon hebt – moet je nog even afwachten tot hij ook daarvoor beschikbaar komt.

Zoals je misschien al gewend bent, krijg je vanzelf een notificatie als de update klaar staat om gedownload te worden. Wil je niet op deze melding wachten, dan kun je via de Instellingen en de optie Software-update ook direct op Downloaden en installeren tikken.

Heb jij de update geïnstalleerd, en nog meer veranderingen ontdekt? Merk jij iets van de verbeteringen in de geluidskwaliteit?[ad_2]