[ad_1]

Een schermafbeelding maken op je Galaxy Note 10 of Note 10 Plus is simpel, zeker als het niet je eerste Samsung telefoon is. Maar omdat het een Note is, heb je extra veel opties en mogelijkheden. We zetten alles uiteen.

samsung galaxy note 10 screenshot schermafbeelding

Samsung Galaxy Note 10 screenshot

Omdat de Galaxy Note 10 in de eerste plaats natuurlijk gewoon een Samsung telefoon is, kun je schermafbeeldingen op de vertrouwde manieren maken. Manieren, inderdaad. Je kunt gewoon de Aan/uit-knop en de Volume omlaag toets tegelijk indrukken. Bovendien werkt ook de veeg-met-je-hand-over-het-scherm methode ook op de nieuwste Notes gewoon weer.

Na het vastleggen van een schermafbeelding open onderin beeld het menu met de extra opties, tegenwoordig Werkbalk schermafbeelding geheten. Tik op het linker icoontje (1) om naar beneden te scrollen en zo meer van een pagina/document aan de screenshot toe te voegen. Met het tweede icoontje (2) kun je de afbeelding bijsnijden, of er zelf wat op schrijven. Met het derde icoontje (3) voeg je tags toe, zodat je ‘m later makkelijker kunt vinden in je Galerij. Met het vierde, en meest rechtse, icoontje (4) deel je de afbeelding direct met je contacten of een andere dienst.

samsung galaxy note 10 schermafbeelding werkbalk functies

Schrijven op het scherm

De meest Note-achtige manier om schermafbeeldingen te maken is natuurlijk met de S Pen. Haal deze uit de Galaxy Note 10, en selecteer in het Air Command menu – dat vanzelf verschijnt – direct de optie Schrijven op het scherm. Het toestel maakt dan vanzelf een schermafbeelding, en gaat direct naar de modus waarin je met je S Pen kunt schrijven/tekenen/onderstrepen/etc.

Onderin kun je pen-type en kleuren selecteren – rechtsboven tik je met je pen op opslaan als je klaar bent. Ook deze beschreven screenshots vind je in de Galerij in de map Schermafbeeldingen.

Schermrecorder

Naast de traditionele schermafbeelding heeft de Galaxy Note 10 een geheel nieuw snufje – althans, nieuw ingebakken in de One UI interface. Tussen de snelkoppelingen op het notificatiescherm is namelijk ook de optie Schermrecorder te vinden. Als je deze kiest, dan begint na enige seconden de opname van een video van alles wat je op je scherm doet.  Direct ingebouwd zit daarbij ook de mogelijkheid om op het scherm te schrijven.

Je kunt zo dus opnemen hoe je iets tekent of schrijft. Maar je kunt ook andere content tonen en daarbij voorzien van handgeschreven krabbels.

Al met al biedt de Galaxy Note 10 dus meer mogelijkheden om creatief te zijn met wat er op je scherm staat. En dat is dan uiteraard nog los van allerlei andere mogelijkheden die je hebt met de S Pen stylus. Daarover binnenkort meer – en check nu al ons groeiende overzicht met de beste Galaxy Note 10 tips.[ad_2]