[ad_1]

Ben je het beu een saai, statisch vergrendelscherm te hebben op je Galaxy S10? Check dan een van de snufjes die met de recente update overgewaaid zijn vanaf de Galaxy Note 10, die ‘m al eerder had.

samsung galaxy s10 tip dynamisch vergrendelscherm

Galaxy S10 en Note 10 tip: dynamisch vergrendelscherm

Een van de Note 10-features die met de recente Galaxy S10 update meekwam benoemden we nog niet. We bedoelen het Dynamisch vergrendelscherm – een soort screensaver voor het vergrendelscherm, die een heel stuk verder gaat dan de multi-pack achtergronden die je in Galaxy themes vindt.

In principe is Dynamisch vergrendelscherm automatisch ingeschakeld na het updaten van de Galaxy S10. Eventueel schakel je de functie alsnog in als je via Instellingen naar Vergrendelscherm gaat, en onderin het menu Dynamisch vergrendelscherm inschakelt. Door op het item Dynamisch vergrendelscherm te tikken kun je ook bepalen wat voor soort afbeeldingen je wilt zien. Je kunt kiezen uit de categorieën Landschappen, Leven, Voedsel, Huisdieren en Kunst.

Bovendien kun je via de drie puntjes rechtsboven ook naar de Instellingen Dynamisch vergrendelscherm gaan. Je kunt nu nog meer instellingen aanpassen. Zo kun je ervoor zorgen dat de achtergrond van het startscherm zelf altijd de eerste afbeelding is die op het Vergrendelscherm gebruikt wordt. Op het Vergrendelscherm kun je opzij vegen om om te schakelen naar een andere afbeelding uit de door jou gekozen categorie.

Iedere keer dat je het display van je Galaxy S10 of Note 10 aanzet krijg je nu een andere afbeelding te zien. Let bij dit alles wel op: de functie verandert nooit de achtergrond-afbeelding van je startscherm. Hij werkt puur op het Vergrendelscherm. Samsung belooft ruwweg iedere twee weken de sets met afbeeldingen te verversen, waardoor je je ook op lange termijn niet hoeft te vervelen.

Of Dynamisch vergrendelscherm op termijn ook naar andere Samsung telefoons gaat komen weten wij op dit moment niet. We zullen het de komende weken of maanden merken – of uiterlijk met Samsung’s Android 10 update, natuurlijk.

Meer tips? Check dan onze archieven met alle Galaxy S10 tips of natuurlijk de Galaxy Note 10 tips! Heb jij ook een toffe tip? Laat het ons hieronder weten![ad_2]