[ad_1]

Samsung brengt de Live Focus Video functie van de Note 10 straks ook naar de Galaxy S10. Althans, dat heeft geruchtenmakelaar Evan Blass vernomen – en het klinkt niet onlogisch.

galaxy s10 live focus video

Live Focus Video op de Galaxy Note 10, met Hapering (Glitch) effect

Galaxy S10 Live Focus Video

Een van de nieuwe snufjes die op de Galaxy Note 10 is Live Focus Video. Dat is natuurlijk hetzelfde als Live Focus foto’s – scherpe voorgrond, geblurde achtergrond, plus nog wat extra filters – maar dan met video. Een tijd lang dachten wij dat deze functie mogelijk wordt gemaakt door de ToF-sensor van de Note 10 Plus. Inmiddels blijkt de functie níet gebruik te maken van deze Time of Flight sensor, en is duidelijk dat hij ook op andere toestellen kan werken.

Evan Blass slingert nu dan ook het gerucht de wereld in dat de functie niet lang exclusief op de Galaxy Note 10 zal blijven. Binnen nu en enige maanden wil Samsung ook de Galaxy S10 ermee uitrusten. Dat is goed nieuws voor iedereen met een toestel uit deze serie, en wat ons betreft ook een niet-onlogische ontwikkeling.

Een tijdje terug zagen we al een video van Android 10 op de Galaxy S10. Na het zien daarvan concludeerden we al dat de interessantste verbeteringen in feite de Note 10-features zijn die kennelijk naar de Galaxy S10 gaan komen. We hadden het toen over Koppelen met Windows (Link to Windows) en Schermrecorder. Dat daar ook een of twee camera-features bij zitten past goed in het plaatje. Bovendien weten we nu al dat ook de recent gelanceerde Galaxy A90 5G een camera heeft die Live Focus Video kan opnemen. Samsung is dus sowieso niet van plan de functie exclusief voor de Note 10 te houden.

Rest de vraag wanneer de functie dan naar de Galaxy S10 komt. Blass houdt het zelf op ‘na een paar maanden’. Dat kan betekenen dat de functie simpelweg met een van de maandelijkse beveiligingsupdates mee komt. Op dezelfde manier kreeg de Galaxy S10 eerder dit jaar de Nacht cameramodus. Maar zoals gezegd: voor hetzelfde geld komt de functie mee met de Android 10 upgrade. In dit laatste geval arriveert hij hopelijk nog voor het einde van het jaar – in het eerste geval kan het net zo goed ook eerder gebeuren. Het spreekt voor zich dat we de Galaxy S10-updates de komende tijd extra goed in de gaten houden.[ad_2]