[ad_1]

Gisteren al kon je onze preview van Android 10 op de Samsung Galaxy S10 lezen. Vanaf nu nemen we regelmatig losse features in de nieuwe software onder de loep, te beginnen bij de Schermrecorder.

samsung galaxy s10 schermrecorder in android 10

Galaxy S10 met Android 10: Schermrecorder

Afgelopen zomer vingen we voor het eerst een glimp op van Samsung’s nieuwe One UI 2.0 interface op de Galaxy S10. Toen vielen vooral heel wat functies op die ook al op de Galaxy Note 10 zaten. Wij concludeerden dan ook dat die een groot deel van de Android 10 update zouden gaan uitmaken. Die conclusie bleek voorbarig, toen de meeste functies in september al naar de Galaxy S10 kwamen. Één Note 10-snufje kreeg de S10 echter nog niet – maar hij zit wel in Android 10: Schermrecorder.

Hoe je op de Galaxy S10 screenshots kunt maken, weet je waarschijnlijk wel. Maar straks kun je ook meer doen dan alleen statische afbeeldingen vastleggen. Met de Schermrecorder kun je opnemen wat je op het scherm van je Galaxy S10 doet. Daar zijn natuurlijk legio andere apps voor, maar in Android 10 zit de functie direct ingebouwd. Via één van de sneltoetsen op het notificatiescherm kun je ‘m direct starten.

Tik op het icoontje, en het toestel ‘telt af’ van drie naar de start van de opname. Rechtsboven in beeld – ietwat doorzichtig – zie je nu onder meer de stop-toets – om de opname te stoppen (duh!). Tik op het ‘potloodje’ als je tijdens de opname op je scherm wilt schrijven. Als je ook jezelf tegelijk wilt filmen, tik dan op het ‘poppetje’. De frontcamera wordt dan ingeschakeld, en in het beeld toegevoegd. Als je klaar bent met vastleggen, kun je je opname direct terugkijken via de notificatie – of als je in de Galerij naar de map Screen recordings gaat.

Meer One UI 2.0

Overigens gaan wij er dus vanuit dat Schermrecorder vanaf Android 10 gewoon een standaard functie zal zijn in de One UI interface. We verwachten ‘m dus net zo goed op alle andere Samsung telefoons die de Android 10 update krijgen, zoals de Galaxy S9, Galaxy A50, et cetera.

Wil je meer weten over de veranderingen in Samsung’s One UI 2.0 en Android 10? Volg dan ons groeiende overzicht van One UI 2 features.

 [ad_2]