[ad_1]

Na de update naar Android 10 krijgen Samsung telefoons zoals de Galaxy S10 en Galaxy S9 veel meer prullenbakken. Prullenbakken, inderdaad – net als op je PC – zodat je niet direct alles kwijt bent als je iets wist.

galaxy s10 s9 android 10 prullenbak bestanden contacten

Galaxy S10, S9 met Android 10: prullenbak functie uitgebreid

Vorig jaar, in Android 9 Pie, stopte Samsung voor het eerst een Prullenbak-functie. In de Galerij kun je deze inschakelen, waarna je niet meer foto’s en video’s direct kwijt bent na het wissen. Hoewel dit een handige feature is, is hij ook erg beperkt. Tenslotte zijn er meer dingen die je kunt verwijderen – niet alleen beeldmateriaal. In Android 10 met versie 2.0 van de One UI interface voegt Samsung dus nog meer prullenbakken toe.

In Android 10 kom je de Prullenbak niet alleen in de Galerij tegen, maar ook in de Mijn bestanden app, én bij je Contacten. Vanaf de update belandt dus nagenoeg alles wat je verwijdert eerst in de Prullenbak, waar je het bestand of de contact gedurende 15 dagen nog kunt terugzetten. Uiteraard moet je daarvoor dan wel de Prullenbak ingeschakeld hebben. Het toestel vraagt dit de eerste keer dat je iets verwijdert.

In principe staat Prullenbak ook bij Contacten en Mijn bestanden aan als je ‘m voor de Android 10 update in de Galerij aan had staan. Wel kun je de functie per app uitschakelen. Zet je de Prullenbak in Mijn bestanden uit – via de Instellingen van de app – dan is deze op andere plaatsen nog gewoon ingeschakeld.

Meer Android 10 voor je Galaxy

Natuurlijk zijn de Galaxy S10 en S9 niet de enige Samsung telefoons die de Android 10 update krijgen – check het volledige overzicht HIER. Wil je vooral weten wàt de update straks zoal met zich meebrengt? Check dan onze groeiende serie artikelen over de nieuwe One UI 2.0 features.

Wanneer je de Android 10 update op jouw toestel kunt verwachten is op dit moment nog niet bekend. Voor de meeste Samsung telefoons zal het 2020 worden, schatten wij – alleen op de Galaxy S10 arriveert hij mogelijk al dit jaar, maar ook dat is koffiedik kijken.[ad_2]