[ad_1]

Is dat ene puntje waar Apple mee kon scoren nu ook achterhaald?

We zagen in onze eerdere review al dat de iPhone 11 Pro Max het niet kon winnen van de Samsung Galaxy Note 10 +. Ook zagen we dat de ‘deep fusion‘ wellicht een camera-optie is waar de iPhone 11 wel mee kan scoren. We meldden gisteren al dat de optie nog in ontwikkeling is. Ook meldden we dat deze optie niet nieuw is, maar wel meer belangstelling krijgt.

De optie ‘deep fusion’ zorgt ervoor dat de details op een foto veel nauwkeuriger worden. Dit doet men door, wanneer jij 1 foto neemt, ervoor te zorgen dat de smartphone razendsnel diverse foto’s uit verschillende hoeken neemt. Vervolgens past men AI-technieken toe om die verschillende foto’s te analyseren en de details te verscherpen, zodat jij in jouw foto het optimale resultaat krijgt.

De Google Pixel 3 was in 2018 het eerste toestel dat deze technologie bood. Door de toen nog minder snelle processors was deze techniek echter nog niet optimaal. Inmiddels zijn de processoren van zowel de iPhone als de Samsung Galaxy Note 10 veel krachtiger en wordt deze techniek als iets groots gezien. Aangezien Apple de update nog niet af heeft is het nog even wachten tot deze ‘deep fusion’ wordt vrijgegeven.

Helaas heeft Apple niet lang plezier van dit voordeel, hoe mooi het ook zal zijn, want de doorgaans betrouwbare ‘lekker’ Ice universe wist gisteren te vermelden dat Samsung aan een vergelijkbare ‘deep fusion’ technologie werkt. Deze komt niet alleen beschikbaar voor de Note-versie maar volgens Ice universe ook voor de Samsung Galaxy S11.

Aangezien deze Samsung Galaxy S11 ongetwijfeld zal voortbouwen op de specs van de nu al winnende generatie 10 lijkt Apple, wanneer de Samsung Galaxy S11 zoals gepland in februari 2020 uitkomt, het nakijken te hebben. Zeker nu de ‘deep fusion’ technologie ook geen argument meer is om Samsung over te slaan.

Overigens zijn de eerste renders voor de Samsung Galaxy S11 modellen met specs ook al verschenen. Een korreltje zout is daarbij waarschijnlijk geen overbodige luxe.[ad_2]