[ad_1]

Het gerucht gaat dat de Samsung Galaxy S11 of de Samsung Galaxy Fold 2 worden voorzien van een in-screen camera. Dat zouden de eerste Samsung-smartphones zijn met deze feature.

Dit gerucht werd vermeld door The Elec, een Zuid-Koreaanse tech nieuwssite. Maar volgens een leaker die al een groot aantal keren betrouwbaar is gebleken, is dit niet het geval. Volgens hem komt er een ander Samsung-apparaat op de markt met deze feature.

Galaxy S11, Fold 2 of ander toestel: als eerste in-screen camera voor Samsung

@Universelce, de bekende leaker, stelt net als de website The Elec dat Samsung in 2020 een apparaat op de markt brengt met een in-screen camera. Goed, er is wat onduidelijkheid over welk apparaat het precies gaat. De S11, de Fold 2, of een andere handset, maar het lijkt er op dat de in-screen camera er wel aan komt.

Als het om een smartphone gaat met in-screen camera dan kan dat de eerste smartphone zijn die compleet, van hoek tot hoek, scherm is. Zonder een notch of een gat voor de selfie-camera.

Nieuwe technologie: geen hole of notch

De Galaxy S10 en de Note 10, die beide het vlaggenschip zijn van Samsung, zijn voorzien van een ronde uitsnede voor de camera in het scherm. De naam hiervan is de HiAA1-technologie, ofwel, ”Hole in Active Area”. De smartphonefabrikant lijkt dus aan een nieuwe technologie te werken voor aankomende smartphones.

Op zoek naar de scherpste Samsung Galaxy S10 deals? Klik dan hier.

In de laatste jaren is er veel te doen geweest om de selfie-cameras op smartphones. Fabrikanten (en consumenten trouwens ook) willen het liefst een smartphone dat van hoek tot hoek helemaal bestaat uit scherm. Het enige dat dwars zit in het maken van een dergelijke smartphone is de front camera. Daarvoor kwam Apple met de beruchte notch, en hebben andere fabrikanten andere oplossingen gevonden.

Samsung Fold 2

De Samsung Galaxy S10 en Note 10, die in 2019 op de markt verschenen, waren de eerste smartphones van dit merk met de HiAA1-technologie voor de camera. Wellicht verschijnen de Galaxy S11, Fold 2, of een ander toestel volgend jaar dus met een HiAA2-technologie: de in-screen camera.

Reageer op artikel:

Samsung Galaxy S11 en Fold 2 krijgen misschien een in-screen camera[ad_2]