[ad_1]

De Samsung Galaxy S11 krijgt volgens een nieuw gerucht vier camera’s achterop. De primaire camera heeft een resolutie van meer dan 100 megapixel. Ook is 5x optische zoom aanwezig.

‘Samsung Galaxy S11 krijgt vier camera’s op achterkant’

De Samsung Galaxy S10 werd afgelopen februari onthuld. Dat betekent dat de geruchtenmolen over zijn opvolger langzaam op gang begint te komen. Ditmaal doet The Elec een duit in het zakje. De Koreaanse website zegt dat de Galaxy S11 vier camera’s op de achterkant krijgt. De bron van de informatie is onduidelijk, dus neem het bericht met een korreltje zout.

Samsung Galaxy S10 Plus review

Volgens de website krijgt de Samsung Galaxy S11 dus vier sensoren. De primaire lens zou een resolutie van maar liefst 108 megapixel hebben: een behoorlijke upgrade vergeleken met de 12 megapixel-camera van de huidige Galaxy-toestellen.

Naast de primaire lens is er ook een zoomsensor aanwezig, waardoor 5x optische zoom mogelijk is. Hierdoor kun je het beeld dichterbij halen zonder kwaliteitsverlies. The Elec schrijft verder dat je met de ultragroothoeklens gemakkelijk panoramashots en groepsfoto’s kunt maken.

3D-camera

De cameramodule wordt compleet gemaakt door een Time of Flight-sensor (ToF), die we kennen van de Galaxy Note 10 Plus. Zo’n sensor maakt een 3D-scan van de omgeving en kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor leuke effecten in apps. Ook kan een ToF-sensor gebruikt worden voor gezichtsherkenning.

Mocht het gerucht waar zijn, dan zou de Galaxy S11 de eerste Samsung-telefoon met zo’n cameramodule worden. Concurrenten als Oppo en Huawei gebruiken al langer dergelijke systemen. De afgelopen maand gepresenteerde Huawei Mate 30 Pro heeft bijvoorbeeld ‘slechts’ 3x optische zoom.

Over de Galaxy S11

Er is nog opvallend weinig bekend over de nieuwe Galaxy-serie. Wel weten we dat chipfabrikant Qualcomm volgend jaar een nieuwe Snapdragon-processor in de 8-serie uitbrengt. Waarschijnlijk vormt deze het kloppend hart van high-end smartphones die begin 2020 op de markt komen, waaronder de Galaxy S11 en OnePlus 8.

Het laatste nieuws over Samsung

[ad_2]