[ad_1]

In Nederland is vanaf nu de september update beschikbaar voor de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus. De update brengt geen features of functies – alleen de nieuwste security patch.

samsung galaxy s9 update september 2019

Galaxy S9 update september 2019

Het is nog relatief vroeg in de maand, maar nu rolt Samsung de nieuwe beveiligingspatch al uit voor toestellen in de Galaxy S9-serie. In Nederland kun je nu firmwareversies G960FXXS6CSH5 en G965FXXS6CSH5 installeren op respectievelijk de S9 en de S9 Plus. Met ruim 123MB is het pakket niet erg groot.

Zowel het firmwareversie-nummer als de changelist zelf bevestigen: de update bevat geen noemenswaardiger veranderingen of nieuwe snufjes. En dus wordt alleen de beveiligingspatch van september op de toestellen geïnstalleerd. Deze bevat een paar belangrijke verbeteringen voor de beveiliging. Niet alleen zijn er 12 fixes voor het Android OS zelf, de patch bevat ook 17 verbeteringen voor de apps van Samsung’s One UI.

Zo zien we onder andere dat er mogelijke beveiligingsissues opgelost worden in de USB configuratie, sommige Samsung modems, en in de heractiveringsbeveiliging (Factory Reset Protection). Ook wordt een bepaalde methode om eindeloos wachtwoorden te gokken op toestellen met o.a. de Exynos 9810 processor – de Galaxy S9 dus – onbruikbaar gemaakt. En natuurlijk zijn er nog de gebruikelijke – maar niet nader omschreven – optimalisaties die achter de schermen plaatsvinden.

galaxy s9 update september changelist g965fxxs6csh5

Beschikbaarheid

Je kunt de september update vanaf nu OTA – dus direct op het toestel – installeren als je een unbranded, Nederlandse Galaxy S9 (Plus) hebt. Nog wat geduld moet je hebben als je een branded S9 hebt van T-Mobile of Vodafone, of een Belgisch toestel. Daarvoor komt de update uiteraard wel, maar vandaag nog niet.

Je kunt wachten tot de melding van de update vanzelf op je telefoon verschijnt. Je kunt ook direct zelf checken of je ‘m al kunt downloaden als je in de Instellingen onder Software-update op Downloaden en installeren tikt.

Heb jij de update al op jouw Galaxy S9 geïnstalleerd? Kom je nog andere veranderingen en/of bugs tegen?[ad_2]