[ad_1]

Toen we een paar jaar geleden de eerste generatie smartwatches voorgeschoteld kregen, dachten we dat het een zelfde soort revolutie zou ontketenen als de smartphone en de tablet. Dat is er uiteindelijk niet echt van gekomen. De smartwatch is met name een handige gadget gebleken voor hen die graag bewegen en die niet voor elke buzz die zij ontvangen gelijk naar hun smartphone grijpen. Met de Samsung Galaxy Watch Active 2 brengt Samsung een nieuwe smartwatch uit die zeer degelijk is.

Mijn ervaringen op het gebied van smartwatches zijn tot nu toe beperkt gebleven tot de Apple Watch en een aantal Fitbit-producten. Ik heb wel eens gespeeld met een Samsung Galaxy Watch van een collega, maar niet dat ik daar uren mee bezig ben geweest. Ik gebruik mijn smartwatch voornamelijk voor het bijhouden van mijn dagelijkse beweging. Het motiveert me om stukken te lopen waar ik ook het OV kan pakken en het voelt goed wanneer ik in de avond nog even ga sporten om echt een melding te krijgen dat ik goed bezig ben. Wat dat betreft voldoet de Samsung Galaxy Watch Active 2 volledig aan mijn wensen. Maar gelukkig is hij ook nog van andere markten thuis. Dit zijn de punten die mij zijn opgevallen.

Groot en duidelijk scherm

Eén van de fijnste punten van de Samsung Galaxy Watch Active 2 is te vinden in het scherm. Deze is lekker groot en duidelijk. Op die manier kun je een Whatsapp-bericht of een mail dat je binnen krijgt gelijk goed lezen en van daar uit bepalen of het de moeite waard is om direct je smartphone er bij te pakken en te beantwoorden. Ook krijg je door het grote scherm een goed overzicht van de prestaties die je levert tijdens het sporten. Het is dus zeker geen gepriegel. Ook is het scherm heerlijke helder. Zeker wanneer je buiten sport en er een felle zon op het scherm schijnt, zie je nog steeds alles heel erg goed.

Samsung Galaxy Watch Active2
Bron: Samsung

Navigatie is makkelijk op de Samsung Galaxy Watch Active 2

Het was zeer fijn om met de Samsung Galaxy Watch Active 2 te werken. Berichten die je krijgt, een overzicht met de apps die je hebt en het aangeven van de tijd staan allemaal op verschillende tabbladen, waar je heel makkelijk tussen swipet. Daarnaast heb je een tweetal fysieke knoppen om snel terug te gaan naar je hoofdpagina. Ook kun je via het digital dial makkelijk tussen de apps scrollen om doe de juiste te selecteren. Je hebt echt eht gevoel dat jij in controle bent.

Samsung Galaxy Watch Active FCC
Handig navigeren (Bron: Samsung)

Batterij gaat lang mee

Als ik mijn Apple Watch 2 twee dagen om heb, dan is hij tegen het einde van de dag echt goed op. De Samsung Galaxy Watch Active 2 heeft wat dat betreft echt een betere batterij. Na drie dagen gebruik (en hem ‘s avonds af doen) en een aantal oefeningen op een dag, was hij aan het einde van de derde dag nog op zo’n 20 procent. Nu heb ik mezelf min of meer aangeleerd om een smartdevice aan het einde van de dag altijd op te laden, maar wanneer je dat een keertje vergeet, is dat geen probleem. Daarnaast kun je de Samsung Galaxy Watch Active 2 in de avond ook om laten om zo te meten hoe je slaapt. Persoonlijk vind ik dat niet echt comfortabel, ik doe hem altijd af, maar qua batterijduur is het geen probleem.

 Samsung Galaxy Watch Active 2
Gaat dagen mee (Bron: Samsung)

Genoeg sportmogelijkheden

Wanneer je gaat sporten, dan is het handig dat je de juiste activiteit kiest, zodat de Samsung Galaxy Watch Active 2 goed kan meten wat je precies doet. Er zijn er meer dan dertig waar je uit kunt kiezen. Denk daarbij aan zwemmen, hardlopen en fietsen, maar ook aan specifiekere oefeningen die je in de fitnesschool doet, zoals bepaalde acties met gewichten. Op die manier kan de smartwatch perfect meten wat je doet en zie je wat de effecten daarvan zijn. Voor mij motiveert dat gewoon echt en wil ik tijdens het sporten nog net wat meer moeite er in steken om op die manier een nieuw record met een bepaalde oefening of over de gehele dag neer te zetten. En wanneer je even geen oefening aan hebt staan, maar je alsnog een stuk wandelt of fietst, dan herkent de smartwatch vaak die actie en wordt dat ook bijgehouden.

Altijd in beweging (Bron: Samsung)

Qua apps is het aanbod niet extreem groot

In principe heb je bij het binnenhalen van de Samsung Galaxy Watch Active 2 genoeg applicaties om mee aan de slag te gaan. Toch is het wel duidelijk dat er minder liefde is voor de smartwatch van Samsung in vergelijking met de Apple Watch. Samsung zelf levert de belangrijkste apps om te gebruiken, maar als je kijkt naar het aanbod van de third-party apps, dan is dat niet heel erg groot. Dat zijn echter vooral geinige extra dingen die je mist, niks essentieels.

(Bron: Samsung)

De Samsung Galaxy Watch Active 2 is nu beschikbaar en onder andere hier te scoren. Wil je meer lezen over bijvoorbeeld de Apple Watch? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:

[REVIEW] Samsung Galaxy Watch Active 2: voldoet volledig aan de wensen

[ad_2]