[ad_1]

Samsung maakt binnenkort meer bekend over de nieuwe Galaxy Fold-telefoons. In een teaser laat het bedrijf zien hoe de inklapbare smartphone er mogelijk uit gaan zien.

Samsung laat clamshell Samsung Galaxy Fold zien

De video is geplaatst op het Koreaanse YouTube-kanaal van de telefoonfabrikant. In het filmpje is een telefoon te zien die meerdere keren opgeklapt wordt. Het lijkt tenminste om twee demotoestellen te gaan. Het eerste toestel kan ingeklapt worden, net als de huidige Galaxy Fold.

Het tweede toestel heeft een zogenoemd clamshell-design, die je kent van de telefoons van weleer. Deze smartphone kun je dus dichtklappen. De mysterieuze video laat verder weinig details los. Wel zien we hoe het besturingssysteem eruit ziet.

Wanneer het toestel bijvoorbeeld is opgeklapt, wordt informatie zoals het tijdstip en binnengekomen berichten op het schermpje aan de voorkant getoond. Ook lijkt het besturingssysteem zich automatisch aan te passen aan de manier waarop je het toestel gebruikt.

De video is dan ook vooral bedoeld om mensen nieuwsgierig te maken. In de beschrijving onder het filmpje nodigt Samsung ontwikkelaars en enthousiastelingen uit om de ‘nieuwe ervaringen’ uit te proberen op de Samsung Developers Conference, een beurs voor ontwikkelaars die momenteel bezig is.

Opvouwbare Samsung-telefoons

Het lijkt dus waarschijnlijk dat er de komende dagen meer informatie naar buiten komt over Samsungs toekomstplannen over opvouwbare smartphones. Eerder vandaag kwam al een gerucht naar buiten dat de Galaxy Fold, het eerste Samsung-toestel met vouwbaar scherm, binnenkort in Nederland verschijnt.

Alhoewel dit toestel nog lang niet overal verkrijgbaar is, werkt Samsung volgens meerdere bronnen achter de schermen al aan een nieuwe Galaxy Fold. Dit toestel zou een stuk betaalbaarder worden dan het huidige model. De clamshell-telefoon bestaat volgens geruchten uit één 6,7 inch-scherm met 1 inch-schermpje aan de voorkant voor het tonen van meldingen.

Op de hoogte blijven van de vouwbare Samsung-klaptelefoon? Download dan de gratis Android Planet-app, of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Lees het laatste nieuws over Samsung

[ad_2]