[ad_1]

Samsung heeft zijn eerste Galaxy A-smartphone met ondersteuning voor 5G aangekondigd. De Galaxy A90 5G heeft daarnaast een groot scherm, drie camera’s aan de achterkant en vlotte interne hardware.

Samsung Galaxy A90 5G officieel aangekondigd

Al een aantal maanden gingen er geruchten over de Samsung Galaxy A90 en nu is de smartphone officieel aangekondigd. De telefoon onderscheidt zich vooral door het feit dat ‘ie 5G-ondersteuning heeft, en daarmee de eerste Galaxy A-smartphone is die overweg kan met de snellere netwerken. Op dit moment hebben we hier in Nederland weinig aan, omdat 5G voorlopig niet beschikbaar is.

→ 5G in Nederland: de 5 belangrijkste vragen beantwoord

Wel beschikt de Galaxy A90 5G over goede specificaties. Onder de motorkap zit bijvoorbeeld een Snapdragon 855-chip, die normaliter alleen in high-end vlaggenschepen als de OnePlus 7 Pro en Sony Xperia 1 zit. De processor wordt bijgestaan door 6/8GB werkgeheugen en 128GB aan uitbreidbare opslagruimte. Het scherm is met 6,7 inch erg groot en heeft een resolutie van 2400 bij 1080 pixels. De 4500 mAh-accu ondersteunt snelladen met 25 Watt en verder draait de Galaxy A90 5G op Android 9.0 (Pie).

Net als bij de Galaxy S10– en Galaxy Note 10-serie is op de achterkant van de A90 een driedubbele camera te vinden. Hierbij gaat het om een primaire camera van 48 megapixel, groothoeklens van 8 megapixel en 5 megapixel-dieptesensor. Aan de voorkant, in de kleine notch, zit een 32 megapixel-frontcamera voor selfies. Ontgrendelen gaat met de vingerafdrukscanner in het scherm, ook is gezichtsherkenning aanwezig.

Release en prijs nog onbekend

Samsung maakt bekend dat de Galaxy A90 5G allereerst in Zuid-Korea verschijnt, maar over een eventuele release in de Benelux is niets bekend. Ook de prijs is nog onduidelijk. Mogelijk kiest Samsung ervoor om van de Galaxy A90 een 4G-versie uit te brengen, maar dit blijft gissen.

Het bedrijf bracht dit jaar al zes Galaxy A-smartphones in Nederland uit: de Galaxy A80, A70, A50, A40, A20e en A10. Vooral de Galaxy A50 en A40 zijn populair en bieden een prima prijs-kwaliteitverhouding. In onze Galaxy A50 review en Galaxy A40 review lees je hier meer over.

Lees het laatste nieuws over Samsung

[ad_2]