[ad_1]

Zoals verwacht heeft Samsung inmiddels een nieuwe update uitgerold voor de Galaxy S7 en S7 Edge. De update brengt de beveiligingspatch van september naar toestellen uit het voorjaar van 2016.

samsung galaxy s7 update september oktober 2019

Galaxy S7 update september 2019

De Galaxy S7 verscheen begin 2016 op de markt. Het toestel kreeg drie jaar lang iedere maand netjes de nieuwste beveiligingspatches. Toen die periode afgelopen was, schakelde Samsung de frequentie terug naar een update per kwartaal. Vervolgens werden die geschrapt, kort daarna gevolgd door nieuwe update-plannen van Samsung, waarbij de S7 toch weer iedere drie maanden bijgewerkt wordt. Ondertussen verscheen de laatste update voor de toestellen in juli nog, met alle patches tot en met die van juni.

En nu – inderdaad een maand of drie later – verschijnt de volgende Galaxy S7 update. Een download van bijna 121MB brengt firmwareversies G930FSSX6ESI5 en G935FXXS6ESI5 naar respectievelijk de S7 en S7 Edge. Daarin zitten in ieder geval recente beveiligingspatches tot en met die van september.

galaxy s7 update september oktober 2019 changelog

Recent Android lek

Één vraag blijft daarbij in eerste instantie onbeantwoord. Recent dook namelijk het nieuws op dat het Android OS zelf een vervelend lek bevat, waar ook op de Galaxy S7 gevoelig voor is. Het wordt niet direct duidelijk of dat lek met deze update gepatcht wordt. Google zelf dicht doet op haar Pixel telefoons pas met de patch van oktober, tenslotte. Bovendien is de builddatum van de huidige update 17 september – een beetje vroeg, misschien, om een patch voor het probleem te bevatten. En dus zijn we geneigd te denken dat de nieuwe update het lek nog niet fixt.

Wel kunnen wij bij deze bevestigen dat Samsung alweer bezig is met een volgende firmware-update voor de Galaxy S7-serie. Dat zou ook aardig overeenkomen met het idee dat het lek nog gedicht moet worden, en dat dat dus nog gaat gebeuren. Voor de goede orde: het lek in kwestie kan alleen voor problemen zorgen als je een kwaadaardige applicatie installeert op je telefoon. We raden je dus aan tot de vólgende update geen dubieuze, onbekende applicaties op je Galaxy S7 of S7 Edge te installeren – in feite raden we je aan dat sowieso nooit te doen, maar nu dus nog minder.

Beschikbaarheid

De nieuwe update is inmiddels beschikbaar op unbranded toestellen in Nederland én België. Branded telefoons die je rechtstreeks bij Vodafone of T-Mobile aangeschaft hebt kunnen ‘m op dit moment nog niet downloaden – hopelijk spoedig wel.

In ieder geval krijg je vanzelf een melding als de update klaar staat voor jouw Galaxy S7 (Edge) – of je check het handmatig als je via Instellingen en Software-update op Updates handmatig downloaden tikt.

Heb jij de update al op jouw Galaxy S7 (Edge)? Kom je nog meer veranderingen tegen na installatie? Laat het ons hieronder weten![ad_2]