Installeer je de laatste update op de Galaxy S23, dan kun je voortaan de scherpstelfunctie gebruiken tijdens het schieten van video’s, waarbij de achtergrond onscherp wordt gemaakt. De frontcamera ondersteunt daarnaast de nachtmodus van Samsung, voor beter belichte selfies.

Het is in de camera-app op de Galaxy S23 voortaan mogelijk om in augmented reality te tekenen in het camerabeeld. Bij het gebruik van de timelapsefunctie wordt het beeld volgens Samsung voortaan beter gestabiliseerd.

DeX for PC

De DeX-functionaliteit van de S23 is ook uitgebreid, waardoor je deze kunt gebruiken met een Windows-computer. Door de telefoon via usb te koppelen, kun je op de pc een speciale desktopomgeving gebruiken. Tot voorheen had je bij de S10 een los apparaat nodig om DeX aan een monitor, muis en toetsenbord te koppelen.

De update wordt geleidelijk door Samsung uitgebracht, aldus SamMobile. Het kan dus even duren tot hij op alle toestellen gedownload kan worden. Wie hem installeert, heeft overigens ook meteen een reeks recente beveiligingsupdates.