[ad_1]

Het valt te betwisten of iedereen hier op zit te wachten.

De Samsung Galaxy S10 was een gigantisch succes en ook de opvolger, de Galaxy Note 10 was (in elk geval op papier) een solide smartphone. Een lek van de altijd betrouwbare IceUniverse stelt daarentegen dat een ontwikkeling van Samsung’s vlaggenschip zomaar voor een iets bescheidener succes zou kunnen gaan zorgen.

Volgens hem zou de mogelijk reeds gelekte Galaxy S11 namelijk knoploos kunnen worden. Hoewel het waarschijnlijk nog behoorlijk vroeg is om te zeggen, zou IceUniverse van insiders hebben vernomen dat Samsung werkt aan een toetsloze Galaxy S11 en dat gaat een aantal gevolgen hebben voor Samsung’s populaire smartphone.

Aan de ene kant zal het zorgen voor een slick design. Ik bedoel, als we alle moderne sci-fi-films ooit mogen geloven dan is een knoploze smartphone de toekomst. Het zou tevens wat ruimte overlaten voor designers en technici om een zo compact en gestroomlijnd toestel mogelijk te maken.

Aan de andere kant is het ontzettend onhandig. Sinds de smartphone-industrie de kin op een smartphone heeft verstoten (en de vingerafdrukscanner in-display is gegaan) gebruiken we nog steeds massaal een virtuele kin om te navigeren. Wat zegt dat over onze wensen? Simpel, dat we tevreden zijn met de drie knoppen die zo’n beetje iedere smartphone nodig heeft.

Maar goed, die zijn gedigitaliseerd. Wat dan met de andere knoppen. Mijn OnePlus 5 heeft bijvoorbeeld een handige schuifknop waarmee je het toestel op stil, trillen of luid kunt zetten. Dat kan natuurlijk ook digitaal, maar met de knop is het net even gemakkelijker. En de aan/uit-knop dan? Ook die zal verdwijnen.

Kortom, er zijn een heleboel redenen te bedenken waarom knoploos design niet geweldig is, maar de kans is groot dat de industrie daar toch langzaam naartoe zal bewegen. En hey, men noemde de notch in eerste instantie ook een gimmick en ook de klaptelefoon leek ooit het magnum opus van de smartphone-industrie; wie weet kunnen we over een aantal jaar samen smakelijk lachen over dit artikel terwijl we met onze transparante, 4mm dunne glazen superphone zonder knoppen zitten te bellen.[ad_2]