[ad_1]

Samsung heeft de Galaxy Note 10 en 10+ nog geen twee maanden in de schappen liggen of we krijgen alweer de eerste berichten over de volgende serie te zien. De Samsung Galaxy S11 serie, de grote opvolger van de S10-serie, ziet waarschijnlijk in februari volgend jaar het daglicht.

Dankzij de Nederlandse website SamMobile krijgen we overigens een beter idee van wanneer we deze toestellen te zien krijgen. Net als vorig jaar lijkt het erop dat Samsung een eigen Unpacked event organiseert rond de tijd van het Mobile World Congress in Barcelona. En als we de informatie van SamMobile mogen geloven, wordt dat evenement op 18 februari 2020 gehouden.

Samsung kiest weer voor eigen evenement

De voorgangers van de Samsung Galaxy S11 werden voornamelijk geïntroduceerd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Dat is de grootste smartphone-beurs van het jaar. Zo zagen onder andere de Galaxy S2, S5, S6, S7 en S9 het daglicht tijdens deze beurs. Maar dat Samsung ook niet vies is van een eigen evenement, hebben we wel gezien met de Unpacked evenementen die geregeld rond deze tijd worden georganiseerd. Zo zag de Galaxy S10 serie het daglicht via een Unpacked evenement, dat een aantal dagen voor MWC 2019 werd georganiseerd.

Volgens verkregen informatie van een bron kan SamMobile, een van de betrouwbaarste websites op het gebied van Samsung-informatie, melden dat het bedrijf uit Zuid-Korea ook dit jaar voor zo’n constructie kiest. De Samsung Galaxy S11 zou daarom op 18 februari 2020 het daglicht kunnen vinden: vijf dagen voordat het Mobile World Congress 2020 begint. Dat evenement gaat volgend jaar op 23 februari van start.

Samsung Galaxy S10 Plus review design
De Samsung Galaxy S10 Plus (Bron: Dominick Vietor / WANT)

Wat kunnen we verwachten van de Galaxy S11 serie?

De lancering van de nieuwe vlaggenschip-serie van Samsung is nog ver weg, maar dat wil niet zeggen dat de geruchten niet door de wandelgangen vliegen. Mochten deze geruchten waar zijn, dan zou het bedrijf uit Zuid-Korea bezig zijn met maar liefst vier verschillende modellen. Het zou gaan om drie toestellen die standaard met 5G-ondersteuning komen en een vierde, goedkoper, toestel dat voorzien is van een 4G verbinding. Volgens de geruchten wordt dat een goedkopere variant van de Galaxy S11e. Dat houdt dus in dat de goedkoopste variant van de vlaggenschip-serie weer terugkeert en dat we waarschijnlijk dus ook een Galaxy S11 en S11+ te zien krijgen.

Onder de motorkap zien we waarschijnlijk een nieuwe Snapdragon 865 chip (Noord-Amerika) en de, nog niet aangekondigde, Exynos 9830 chip. Verder duiken er berichten op over dunnere schermranden, een kleine hole-punch, en een uitgebreider camerasysteem. De komende maanden zullen we nog heel veel van dit soort geruchten en voorspellingen tegenkomen, maar het definitieve antwoord lijken we dus op 18 februari 2020 te krijgen. Al moet je deze datum nog wel met een klein korreltje zout nemen…

Reageer op artikel:

Wanneer de Samsung Galaxy S11-serie waarschijnlijk aangekondigd wordt

[ad_2]