[ad_1]

Er zijn al behoorlijk wat geruchten over de Samsung Galaxy S11 voorbijgekomen. Niet gek ook want Samsung moet haast maken om hem definitief af te krijgen. Een release mag weliswaar nog even op zich laten wachten, wanneer Samsung hem begin 2020 in de winkel wil hebben moeten ze haast maken.

Met neme een Samsung Galaxy Note 10+ en verkleint die, voorziet hem van vier camera’s en wat extra sensoren en voila; zie daar de S11! Nu is dat natuurlijk wat kort door de bocht maar in essentie komt het daar wel op neer. Zo wordt een groot randloos scherm verwacht met in het midden een rond gat voor de selfiecamera.

Samsung Galaxy S11 render

Achterop zal volgens de geruchten sprake zijn van vier camera’s; een reguliere groothoek, een extra brede groothoek, een 5x zoomlens én een aparte dieptecamera. Dat is al één camera meer dan bij de S10 het geval is. Maar Samsung houdt daar niet op. Het wil ook een nieuwe sensor introduceren; een spectrometer. Daarmee kan het toestel dingen zien die het oog niet kan zien. Denk aan infrarood. Hiermee zou je in theorie dingen als voedsel kunnen analyseren. Maar we wachten graag een lancering af om te zien wat Samsung exact in gedachten heeft.

Samsung Galaxy S11 camera

108 megapixel en periscooplens

De camera’s mogen dan op papier overeenkomen met het vlaggenschip van dit jaar, Samsung heeft wel de nodige verbeteringen in petto. Zo past het mogelijk een 108 megapixel sensor toe voor de hoofdsensor. Overkill op papier maar door meerdere pixels te combineren kan deze sensor wel degelijk een nuttige functie hebben. Ook de zoomlens krijgt een significatie upgrade. Hier past Samsung mogelijk een periscooplens toe waarmee het tot 5x optisch kan inzoomen. Eerder deden Oppo en Huawei dat al bij modellen.

De lancering van de Galaxy S11 staat gepland voor begin 2020, mogelijk rond het Mobile World Congress in Barcelona. Dat start 24 februari en loopt tot en met 27 februari. Hopelijk snel meer.

Ontvang een e-mail wanneer de Galaxy S11 verkrijgbaar is

(via)

[ad_2]