[ad_1]

Sim only abonnementen zijn hot in ons land. Ze zijn relatief goedkoop en bieden je als gebruiker de mogelijkheid om zelf te bepalen hoeveel MB’s, minuten en sms’jes je nodig hebt. Maar waar moet je nu precies op letten bij de keuze voor een sim only? Wij geven tips!

Niet iedereen heeft zin om ieder jaar of iedere twee jaar op zoek te gaan naar een nieuwe smartphone. Bovendien zijn abonnementen met high-end toestellen in Nederland aanzienlijk duurder, zeker in vergelijking met omringende landen. Dit maakt de keuze voor een sim only abonnement erg aantrekkelijk, ook als je nog een goed toestel hebt of er eentje los wilt kopen.

Tips voor het kiezen van een sim only

sim only abonnementOp het gebied van sim only’s kan het echter al snel een onduidelijk oerwoud vol van vergelijkbare aanbiedingen worden. Wij geven 10 tips waarop je moet letten in je keuze en lichten de beste deals van dit moment voor je uit. Lees je mee?

  1. Virtuele providers als Tele2 en Simyo zijn vaak goedkoper dan de beheerders van hun netwerk (KPN, T-Mobile of Vodafone). Omdat ze minder naamsbekendheid hebben, stunten ze met prijzen om op te vallen.
  2. Tweejarige abonnementen zijn vrijwel altijd voordeliger dan eenjarige abonnementen, aangezien providers je natuurlijk langer aan zich willen binden
  3. Een sim only abonnement in combinatie met los toestel is soms goedkoper dan een gesubsidieerd toestel in combinatie met een abonnement. Vergelijk daarom de kosten over de gehele looptijd.
  4. Bij Ben, Robin Mobile, Simyo en Tele2 kun je maandelijks je sim only abonnement opzeggen; handig als je tijdelijk een abonnement nodig hebt.
  5. De meeste providers ronden de duur van telefoongesprekken naar boven af. Kies daarom liever een uitgebreidere belbundel: 175 als je gemiddeld 150 minuten per maand belt bijvoorbeeld.
  6. Check altijd de voorwaarden: Sommige providers laten je voor je MB’s betalen na het overschrijven van je bundel; anderen schroeven slechts de snelheid terug.
  7. De meeste iPhones die na begin 2011 zijn verschenen zijn simlockvrij, maar controleer goed of dit ook het geval is. Veel providers bieden de optie om de simlock te verwijderen.
  8. Check voor het afsluiten van je abonnement wat voor simkaart je iPhone ondersteunt. De iPhone 4S en 4 gebruiken micro-sim en vanaf de iPhone 5 heb je de kleinere nano-sim nodig.
  9. Als je overstapt naar een andere provider, vergeet dan niet om nummerbehoud aan te vragen. Dit kost niets en voorkomt dat je een nieuw nummer moet onthouden.
  10. De meeste kortingen gelden maar voor een paar maanden of voor de duur van je abonnement. Let hier goed op en bereken altijd hoeveel geld je kwijt bent over de gehele looptijd van het abonnement.

Kijk op OnlySim.nl om alle Sim Only abonnementen te vergelijken en de beste deal te vinden.

[ad_2]