[ad_1]

Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig een mobiele telefoon. Voor sommige mensen is dit zelfs hun kostbaarste bezit. Het is dan ook niet verrassend dat het aantal providers de laatste jaren enorm gegroeid is. Wij helpen je navigeren in dit oerwoud van aanbiedingen en leggen uit waarom een sim only abonnement eigenlijk de beste keuze is. Daarnaast hebben we alle sim only aanbiedingen samengebracht in één overzicht, zodat je gemakkelijk kan zien wat voor jou de voordeligste keuze is. 

Mobiele abonnementen versus sim only abonnementen

Het lijkt misschien een goede deal om een mobiel abonnement af te sluiten waar je een toestel bij krijgt. Voor een vast bedrag per maand krijg je een gloednieuw toestel, een grote lading belminuten én supersnel internet. Maar is dit wel zo’n goede aanbieding? Lees hieronder waarom je eigenlijk beter voor een sim only kan kiezen. 

Met sim only ben je goedkoper uit

Wat de meeste mensen niet weten is dat je uiteindelijke duurder uit bent als je een abonnement met mobiel afsluit. Je zit namelijk vaak voor langere tijd vast aan een abonnement en betaald de gehele periode hetzelfde bedrag. Hierbij leen je indirect geld van je provider. Je krijgt namelijk direct je telefoon, maar betaald over een periode van 2 jaar deze telefoon af. Voor deze lening betaal je bij. Stiekem is het dus veel goedkoper om een nieuw toestel in één keer aan te schaffen en daarnaast een sim only abonnement af te sluiten.

Geniet van meer flexibiliteit

Naast de kosten zijn er natuurlijk nog andere voordelen van het afsluiten van een sim only abonnement. Zo kun je vaak kiezen voor een maandelijks opzegbaar abonnement. Hierbij heb je dus de vrijheid om elke maand je abonnement op te zeggen. Deze flexibiliteit heb je niet bij een abonnement met telefoon, aangezien je over een vaste periode de toestelkosten moet afbetalen. Ook heb je de vrijheid om je bundel elke maand op te schalen of aan te passen. Merk je dat je belminuten overhoud? Dan kun je dit makkelijk afschalen voor de maand erop.

Kies zelf je telefoon

Met een sim only abonnement kun je zelf je telefoon kiezen. Dit betekent ook dat je een tweedehands of refurbished telefoon kan aanschaffen. Dit is goedkoper dan een nieuwe telefoon en ze zijn vaak nog in uitstekende staat. Daarnaast kun je zelf beslissen wanneer je een nieuwe telefoon wilt. Misschien ben je na een jaar al toe aan een nieuwe of doe je minstens drie jaar met een toestel. Met een sim only abonnement maakt het niet uit. Jij hebt de controle.

[ad_2]