[ad_1]

Samen bewegen, nieuwe plekken ontdekken in en rond Alphen aan den Rijn en een spannend avontuur beleven of onderweg samen puzzels oplossen? In en rond Alphen kun je op zoek naar ruim 100 geocaches. Geocaching is een leuke manier om met vrienden of familie gratis de omgeving te ontdekken en verstopte caches te vinden. Geocaching is een spannend, actief en verrassend tijdverdrijf in Alphen.


Verken Alphen te voet

Meer bewegen is makkelijker wanneer men een flink stuk loopt met een bepaald doel. Het geocachen rondom Alphen, bijvoorbeeld met een wandeling door het prachtige Park Rijnstroom, is een uitstekende keuze voor een vrije zondagmiddag. Gewapend met een smartphone, een geocaching app, het goedkoopste sim only abonnement en een hapje en een drankje ontdekken geocachers de mooiste plekjes van Alphen.

Hoe werkt geocaching?

Een geocaching avontuur begint met het downloaden van een gratis geocaching app op een smartphone. Met deze app kan men zien waar er caches verborgen zijn in de omgeving. Ook kan er gezocht worden op een kaart van het omliggende gebied, of kan er voor gekozen worden om een bepaalde cache te vinden. Een geocache is doorgaans een verstopt kistje of potje, met daarin een klein item, een puzzel of een briefje. Geocaching is niet alleen leuk voor kinderen, maar wordt zeker ook veel door volwassenen gedaan. Degenen die de smaak te pakken hebben kunnen zelf ook een cache verstoppen.

Waar kan men geocaches zoeken in Alphen?

In Alphen, maar ook in Nieuwkoop en in Kaag kunnen liefhebbers van geocaching op zoek naar in totaal zo’n 3000 verstopte “schatten”. In Alphen zijn de caches te vinden in woonwijken, in de polders vol leuke wandelroutes en in het gebied rond de Zegerplas. Bij het bereiken van de locatie van een geocache is het zaak goed te kijken en te speuren naar de cache. Deze kan verstopt liggen onder een steen, of zelfs met een magneetje aan een lantaarnpaal bevestigd zijn.

Het vinden van een cache

Bij het vinden van een cache noteert men doorgaans een reactie in een boekje bij de cache, of registreert het vinden van de cache in de app. Veel mensen maken er een sport van om zoveel mogelijk caches te vinden. Vooral omdat er geen bepaald tempo gehaald hoeft te worden is geocaching geschikt voor wandelaars in alle leeftijdsgroepen. Er is niets voor nodig, behalve een smartphone en de gratis app.

Kosten van geocachen

Uiteraard zijn er wel de kosten voor het gebruik van de telefoon. Met het goedkoopste sim only abonnement kan iedereen voor een klein bedrag caches zoeken, want veel data heb je niet nodig. Ook is er geen hypermoderne telefoon nodig om te kunnen geocachen. Een smartphone waarop men een van de gratis apps voor het geocachen kan gebruiken (en de locatie van de telefoon kan aanzetten) is voldoende.Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!

Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!


Stuur een nieuwsbericht in

Stuur een nieuwsbericht in
[ad_2]