[ad_1]

Een abonnement afsluiten is iets waar je altijd even over na moet denken. Er zijn vele factoren die een rol spelen in deze beslissing maken. Wij geven je 10 tips waar je op moet letten bij het afsluiten van een mobiel telefoonabonnement.

Voordat je een mobiel telefoonabonnement kiest moet je bedenken wat je wensen en eisen zijn. Wil je een abonnement voor 12 maanden, 24 maanden of wil je dat het abonnement maandelijks opzegbaar is?  Hoeveel wil je uitgeven aan je telefoonabonnement? Wil je een abonnement hebben inclusief toestel of ga je voor Sim Only, een abonnement zonder toestel?

Sim Only of abonnement met toestel?

Voor het kiezen of je een Sim Only of een abonnement met toestel wil hebben kan je eerst nagaan of je huidige telefoon nog goed is. Als dit het geval is kan je misschien beter kiezen voor een Sim Only abonnement. Alleen een Sim Only deal is maandelijks opzegbaar, dit zorgt voor meer flexibiliteit. Ook zijn de maandlasten van een Sim Only abonnement over het algemeen lager. 

Telefoon uitzoeken

Dan moet je natuurlijk ook een telefoon kiezen. Bedenk wat jij het belangrijkste vindt aan een telefoon. Bijvoorbeeld de camera, het schermformaat of de hoeveelheid opslag. Je kan voor de nieuwste telefoon gaan, maar dit is vaak erg duur. Een stapje terug in generatie en niet de nieuwste telefoon nemen, bespaart je vaak veel geld en de verschillen zijn vaak minimaal. En als je graag een iPhone wil, kijk dan is naar een refurbished iPhone. Je kan ook voor goedkoper telefoonmerk kiezen. Dit bespaart kosten en de telefoons hoeven per definitie ook niet slechter te zijn dan de duurdere telefoons. 

Bundel

Behalve een telefoon uitkiezen is de grootte van je bundel ook van groot belang. Hoeveel bel je, stuur je nog sms’jes en hoeveel internet gebruik je? Kijk je heel veel video’s en wil je niet bang hoeven te zijn dat je over je bundel heen gaat, misschien moet je dan kiezen voor een unlimited abonnement. Er zijn tegenwoordig ook veel abonnementen die je gedurende de looptijd aan kan passen op jouw behoeftes. 

Zakelijk mobiel telefoonabonnement

Als ondernemer kan je ook een zakelijk mobiel abonnement afsluiten. Door het telefoonabonnement op naam van de zaak te zetten kun je de BTW terugvragen en kan je kosten van het abonnement aftrekken voor de inkomstenbelasting. 

Provider

Ook is er altijd de keuze of je bij je huidige provider blijft of dat je gaat overstappen. Wat de beste keuze is verschilt vaak. Doe daarom altijd onderzoek en vergelijk verschillende providers met elkaar. 

BKR-registratie

Aangezien het afsluiten van een telefoonabonnement als lening wordt gezien, wordt je abonnement bij het financieren van 250 euro of meer bij het BKR (Bureau Krediet Registratie) geregistreerd. Deze registratie zorgt ervoor dat je op andere vlakken minder kan gaan lenen. Of dat je je abonnement niet eens krijgt omdat je al aan je maximale leencapaciteit zit. Wil jij liever geen telefoonabonnement met een BKR-registratie, financier dan jouw abonnement voor minder dan 250 euro of betaal gelijk een deel van je abonnement af om dit te voorkomen. 

Nummerbehoud

Houd ook altijd rekening met nummerbehoud. Tegenwoordig is het een stuk makkelijker om je 06-nummer te behouden, maar dit moet wel altijd aangevraagd worden. Vaak kost dit ook tijd. Wees op tijd met het afsluiten van je nieuwe abonnement. Zorg er in elk geval voor dat je een nieuw abonnement af sluit voordat je oude afloopt.

Kortom, er zijn veel dingen om rekening mee te houden voor je een abonnement afsluit. Denk er daarom altijd goed over na en laat je goed informeren. [ad_2]