[ad_1]

vrijdag 11 oktober 2019 – 12:45|

Baal jij al lang van de hoge kosten van je telefonie abonnement? Dan is een sim only wat je zoekt. De overstap naar een sim only is namelijk in no-time gemaakt en brengt een flink aantal voordelen met zich mee. Welke voordelen dit zijn, vertellen we je natuurlijk graag.

1. Bespaar flink op de kosten
Het eerste voordeel van een sim only is ook meteen het meest belangrijke: je bespaart er enorm mee op de kosten. Waar je bij een abonnement met telefoon vaak minimaal zo’n 50 euro betaald (je betaalt namelijk ook voor de telefoon die je ‘gratis’ bij het abonnement kreeg), heb je een sim only al voor minder dan twee tientjes per maand. Heb je dus nog een goede telefoon liggen, of kun je ergens voor een laag bedrag een goede telefoon aanschaffen? Stap dan over op een sim only om flink op de kosten te besparen. Houd je weer wat budget over voor duurzame oplossingen in en rondom huis!

2. Vrijheid in keuze van telefoon
Bij een abonnement is de keuze van het bijbehorende toestel vaak beperkt. Daarnaast is de kans groot dat je zelfs bij een duur abonnement nog voor een toestel bij moet betalen; en dit terwijl een nieuw toestel vaak niet meer dan 800 euro kost! Geef jezelf liever de keuze voor de aanschaf van een nieuw toestel, en koop het los ter aanvulling van je sim only. Zeker wanneer jouw huidige toestel nog niet zo heel oud is, kun je deze vaak inruilen voor een flinke korting of tweedehands voor een mooi bedrag verkopen!

3. Zelf je contractduur bepalen
Waar je bij een abonnement al snel vast zit aan een minimaal tweejarig contract, heb je bij een sim only alle vrijheid om zelf je contractduur te bepalen. Je kunt vaak kiezen voor een contractduur tussen de 1, 12 en 24 maanden, en het verschil is over het algemeen niet meer dan een euro per maand. Wil je lage kosten, dan kies je voor de looptijd van één of twee jaar. Wil je daarentegen de vrijheid om iedere maand op te zeggen, dan kies je gewoon voor een maandcontract.

4. Je kosten in hand houden
Misschien wel een van de grootste voordelen van een sim only is dat je de kosten geheel in eigen hand kunt houden. Wanneer je contract maandelijks opzegbaar is kun je dit natuurlijk ook iedere maand aanpassen. Verbruik je vaak meer dan je bundel, dan schroef je het wat naar boven. Houdt je daarentegen veel van je bundel over, dan kun je het ook gewoon wat naar beneden halen! [ad_2]