[ad_1]

Een telefoon met dualsim ondersteunt twee simkaarten, zodat je twee nummers tegelijk op één toestel kan gebruiken. Dat is bijvoorbeeld handig als je geen aparte zakelijke smartphone wil meezeulen. Omdat het aanbod van dualsim-telefoons groeit, zet Android Planet de beste smartphones met dualsim op een rij. 

Zo werkt dualsim

Standaard heeft een smartphone ruimte voor één simkaart. Als jouw simkaart in je telefoon zit, kan je gebruikmaken van je (sim only) abonnement of prepaid tegoed. Als je een tweede nummer hebt, bijvoorbeeld voor je werk, heb je in principe een tweede smartphone nodig waar de simkaart in kan.

Een dualsim-telefoon heeft twee simkaartsloten voor – je raadt het al – twee simkaarten. Met een dualsim-smartphone ben je tegelijkertijd op twee nummers bereikbaar, bijvoorbeeld werk en privé. Het kan ook handig zijn als je één Nederlandse simkaart hebt en in het buitenland verblijft. Koop een lokale (prepaid) simkaart en stop die in je toestel, dan kan je doorgaans goedkoper internetten, bellen en sms’en dan met je Nederlandse simkaart.

Beste goedkope dualsim-smartphone: Motorola Moto G6

motorola moto g6 review

De Motorola Moto G-serie staat al jaren bekend om zijn goede prijs/kwaliteitsverhouding, en dat is bij de Moto G6 niet anders. De telefoon heeft een fraai glazen ontwerp met vingerafdrukscanner en is voorzien van een groot 5,7 inch scherm met full-hd-resolutie. De Snapdragon 450-processor met 3GB werkgeheugen levert goede prestaties, net als de dubbele camera achterop.

De Moto G6 heeft twee simkaartsloten én een micro-sd-slot. Dat is bijzonder, want de meeste dualsim-smartphones gebruiken het tweede simkaartslot als sd-slot. Je moet dan dus kiezen tussen dualsim of één simkaart en een micro-sd-kaartje. Omdat de Moto G6 Plus drie aparte sloten heeft, hoef je niet te kiezen.

De telefoon draait op Android 8.0 (Oreo) en krijgt later een update naar versie 9.0 (Pie). Wil je meer weten over de smartphone? Lees dan onze Motorola Moto G6 review, waarin we ook de duurdere Moto G6 Plus bespreken.

Check de Motorola Moto G6 met abonnement, of bekijk prijzen van de los toestel.

Goed alternatief: Xiaomi Mi A2 Lite

Natuurlijk zijn er nog veel meer goede, betaalbare Android-smartphones met dualsim-ondersteuning. Huawei verkoopt bijvoorbeeld de P Smart en P Smart Plus, en Nokia biedt de aantrekkelijke 6 (2018) aan. Een ander alternatief is de Xiaomi Mi A2 Lite, een relatief onbekende telefoon die vooral opvalt door zijn grote 4000 mAh accu. De smartphone gaat hierdoor zonder problemen twee dagen mee voordat hij weer aan de oplader moet.

De Mi A2 Lite heeft een groot (5,8 inch) full-hd-scherm en maximaal 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte. Achterop zit een dubbele camera en onder de motorkap draait een Snapdragon 625-processor. Omdat Xiaomi gekozen heeft voor Android One, ben je met de Mi A2 Lite verzekerd van twee grote Android-updates. De fabrikant stelt ook maandelijks beveiligingsupdates beschikbaar, tot minstens drie jaar na de release.

De Xiaomi Mi A2 Lite is het kleinere en goedkopere broertje van de Mi A2, die krachtigere hardware heeft. Check waar je de Xiaomi Mi A2 Lite los kan kopen of kies de Xiaomi Mi A2 met een abonnement.

Beste smartphone met dualsim: Huawei Mate 20 Pro

mate 20 pro-scherm

De high-end Huawei Mate 20 Pro is in de herfst van 2018 uitgekomen, samen met de minder uitgebreide (en daarom goedkopere) Mate 20. Het toestel heeft een groot oled-scherm met een vingerafdrukscanner onder het display en beschikt over drie camera’s achterop. De enorme accu gaat rustig anderhalve dag mee en laadt binnen dertig minuten op van 0 naar 70 procent.

De dualsim-functionaliteit op de Mate 20 Pro werkt dankzij de vele ondersteunde mobiele frequenties ook goed in het buitenland. Het dubbele simkaartslot kan ook gebruikt worden om het interne opslaggeheugen te vergroten, al gaat dit niet via een micro-sd-kaartje. In plaats daarvan gebruikt de Mate 20 Pro een nieuw type geheugenkaart, de NM-kaart.

Verder biedt de Mate 20 Pro geavanceerde gezichtsherkenning, Android 9.0 (Pie) en de meest krachtige hardware die je in een telefoon kan stoppen. Denk aan een razendsnelle Kirin 980-processor en liefst 128GB opslaggeheugen.

Je kan de Huawei Mate 20 Pro met abonnement kopen, en het is ook mogelijk om de telefoon los aan te schaffen.

Goed alternatief: OnePlus 6T

De OnePlus 6T is sinds begin november te koop en volgt de – nog niet zo oude – OnePlus 6 op. De telefoon heeft een iets groter scherm in dezelfde behuizing, beschikt over een vingerafdrukscanner onder het display en gaat langer mee op een acculading. Mooie verbeteringen, en gelukkig zijn de meeste goede features van de 6 ook op de 6T aanwezig. Helaas geldt dit niet voor de 3,5mm-hoofdtelefoonpoort, maar de dualsim-ondersteuning is wel behouden. Je kan dus twee simkaarten in het toestel stoppen.

Een groot dualsim-voordeel van de OnePlus 6T is dat hij ontzettend veel internationale mobiele frequenties ondersteunt. Je kan de smartphone daarom probleemloos gebruiken in veel landen, ook buiten Europa. Dit geldt zowel voor je Nederlandse simkaart (via roaming) als een lokaal aangeschaft kaartje dat doorgaans goedkoper internet, bellen en sms’en biedt.

De OnePlus 6T draait op Android 9.0 (Pie) en heeft een snelle Snapdragon 845-processor met 6GB of 8GB werkgeheugen. Lees meer over het toestel in onze uitgebreide OnePlus 6T review.

Check de beste aanbiedingen voor de OnePlus 6T met abonnement, of koop de OnePlus 6T los.

Wat zijn volgens jou de beste smartphones met dualsim? Laat het weten in de reacties.

[ad_2]