[ad_1]

Loopt je telefoonabonnement binnenkort af en is het tijd voor een nieuwe smartphone of blijf je liever vasthouden aan je huidige toestel? In dit artikel zetten we voor jou op een rij waar je op moeten letten om de beste deal voor jezelf te regelen.

Telefoonabonnement afsluiten

De belangrijkste keuze die je moet maken is die tussen een abonnement met smartphone of een sim-only. Bij een traditioneel abonnement betaal je iedere maand een klein deel van de telefoon af. De maandelijkse kosten vallen bij sim-only flink lager uit, omdat er simpelweg geen telefoon wordt meegeleverd. Mocht je nog beschikken over een goed werkende smartphone, kies dan voor sim-only.

Overigens moet je er tegenwoordig rekening houden met een eventuele BKR-registratie. Telefoons met een adviesprijs van meer dan 250 euro resulteren in een BKR-registratie, omdat ze worden gezien als een lening. Providers zijn bovendien verplicht om een inkomenstoets uit te voeren, hoewel dat in de praktijk weinig voorstelt. Een BKR-registratie heeft invloed op andere leningen, waaronder de hoogte van je hypotheek. Dit geldt voor zowel particulieren als zakelijke mobiele abonnementen.

De prijzen van de providers lopen erg uiteen en het is daarom verstandig om te vergelijken. Door een vergelijker te gebruiken kun je eenvoudig een goedkoop telefoonabonnement vinden. Daarnaast zijn er doorgaans nog verschillende acties waarbij je kan rekenen op extra korting wanneer je mobiele provider ook verantwoordelijk is voor jouw internetverbinding thuis.

Mocht je twijfelen over de hoeveelheid data die je maandelijks nodig hebt, controleer dit dan op je toestel. Open op je iPhone het instellingenmenu en controleer je dataverbruik onder het menu ‘Mobiel netwerk’. Android-gebruikers vinden deze optie terug onder ‘Gegevensverbruik’. Het bepalen van je dataverbruik is belangrijk, omdat dit onderdeel hedendaags de grootste kostenpost is. Bij veel abonnementen is het zelfs mogelijk om onbeperkt te bellen. Ondersteuning voor 5G wordt in Nederland pas in de loop van 2020 verwacht.

Liever geen abonnement?

Probeer deze sim-only deals eens:

Simpel – 500 belminuten voor € 5
Youfone – Sim-only vanaf € 4

[ad_2]