[ad_1]

De Consumentenbond heeft onderzoek gedaan naar de prestaties van de verschillende providers in Nederland. Uit het onderzoek komt naar voren dat we dit kwartaal twee winnaar hebben. Soms zitten er grote verschillen in de kwaliteiten en prestaties van de mobiele providers.

Beste provider in Q3 2019

Iedere maand kunnen mensen hun ervaringen delen over hun (mobiele) provider bij de Consumentenbond. Dat is ook in de afgelopen tijd weer gebeurd. Iedere keer delen zo’n 8000 panelleden hun ervaringen. Over de periode van juli – september 2019, ofwel het derde kwartaal van dit jaar, zijn er weer een aantal interessante feiten te melden, die naar voren komen uit het onderzoek.

Waar onder andere naar gekeken wordt in het maandelijkse onderzoek is de kwaliteit van de gesprekken en verbindingen, de klantenservice, het netwerk en bijvoorbeeld de storingen. De Consumentenbond laat weten dat over het afgelopen kwartaal er twee winnaars naar voren komen. Het gaat om de providers KPN en Simyo. Beide mobiele providers scoren een 8,3 als gemiddelde op een schaal van 0-10. KPN scoort vooral op de algemene tevredenheid. Simyo scoort nog meer hoge punten met bijvoorbeeld mobiel internet en scoort de hoogste belkwaliteit.

Op de derde plaats staat Hollandsnieuwe met een 8,2 (netwerk van Vodafone). Daaronder vinden we Simpel en op vijf staat Telfort, wat inmiddels KPN is geworden. T-Mobile, de roze provider die al veel keer wordt geroemd om de internetkwaliteit scoort een 8,1. Ben vinden we terug op een zesde plek. Gevolgd door Tele2 op de 7e plek. De provider valt negatief op als gekeken wordt naar problemen met internet en de snelheid van internet. Vodafone staat op een 8e plek, Youfone is hekkensluiter op 9. Youfone scoort slecht op voorwaarden en problemen met de administratie. Wel wordt de snelheid van het internet als beste beoordeeld.

De volledige tabel vind je hieronder terug. Ben je overigens nog op zoek naar een goede sim-only provider, en ben je benieuwd naar de acties? Lees dan dit uitgebreide artikel met beste sim-only aanbiedingen van oktober 2019.

In de vorige editie won provider Simpel nog. KPN eindigde toen als derde, Simyo stond toen al tweede. KPN presenteerde deze maand haar nieuwe Hussel abonnementen.

Consumentenbond provider Q3 2019

[ad_2]