[ad_1]

Begin februari heeft KPN al eens hun abonnementen gewijzigd. Wederom is het tijd voor een wijziging als het aan de provider ligt. Voor velen wordt het er wellicht niet eenvoudiger op, maar wij proberen het helder uit te leggen. Vooral voor bestaande klanten van KPN of Telfort zitten er wel de nodige voordelen aan.

Hussel SIM Only

Wanneer je gaat kijken naar de databundels zie je hier weer flinke verschuivingen. Zo werden er begin dit jaar nog abonnementen van 50 GB en 100 GB data aan het assortiment toegevoegd. Deze zijn met de nieuwe structuur weggevallen. Opmerkelijk is het wegvallen van de bundel met 15 GB data. In plaats hiervan kun je nu kiezen uit 10 GB of 20 GB. Bij de SIM Only abonnementen heb je nu voortaan altijd onbeperkt bellen en/of SMS. De prijzen beginnen bij € 15,- per maand en eindigen op € 31,50 per maand bij een tweejarig contract. Vaste klanten van KPN of Telfort kunnen daarnaast nog rekenen op een maandelijkse korting van € 5,- of € 7,50 per maand.

Je bent overigens niet verplicht om onbeperkt bellen en/of SMS af te nemen. Je kunt nog steeds kiezen voor 150 belminuten/SMS. Als je hier voor kiest ben je maandelijks een euro goedkoper uit. Wanneer je een 1-jarig contract wenst af te sluiten ben je maandelijks weer een euro duurder uit en voor € 2,50 per maand extra, ten opzichte van het 2-jarig contract, kun je het contract ook maandelijks opzeggen.

Data 0 GB 2 GB 5 GB 10 GB 20 GB
150 bel/sms € 14,- € 19,- € 21,50 € 26,50 € 30,50
Onbep. bel/sms € 15,- € 20,- € 22,50 € 27,50 € 31,50

Onbeperkt data & Kids SIM

Er komt nu ook een SIM Only abonnement beschikbaar met onbeperkt data. Deze is echter enkel beschikbaar wanneer je ook internet van KPN of Telfort hebt. Dit abonnement kost dan € 36,- per maand. Je kunt als gebruiker dan per dag 5 GB data verbruiken. Hierna wordt de verbinding afgeknepen naar 64kbit/s. Klanten kunnen overigens deze beperking wel kosteloos opheffen via het KPN-account. Op deze manier wil de provider eventueel misbruik van de verbinding voorkomen.

Voor klanten met een SIM Only abonnement bestaat er ook een mogelijkheid om een abonnement af te sluiten voor hun kroost. Dit abonnement kost € 7,50 per maand en hier beschikt het kind over 1 GB mobiel internet en onbeperkt bellen / SMS. Desgewenst kunnen ouders er voor kiezen om MB’s met hun kinderen te delen. Extra aanvullingen op dit abonnement zijn helaas niet mogelijk.

KPN gaat 5G-netwerk testen

Al eerder werd bekend dat T-Mobile hun 5G-netwerk gaat testen. Nu heeft KPN kenbaar gemaakt dit ook te gaan doen. KPN lijkt dezelfde vergunning in handen te hebben als waar T-Mobile eerder over beschikte. Hierdoor beschikt KPN nu ook over een landelijk dekkend 5G-netwerk.

Naast de bekende 700 Mhz frequentie test de provider inmiddels ook op andere frequenties. Zo heeft de provider met succes een verbinding opgezet tussen proeflocaties in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam op de 3,5GHz-band. Die frequentie komt pas in 2022 beschikbaar. KPN heeft hiervoor uitgebreid getest met de Samsung Galaxy S10 5G, de Huawei Mate 20 X en de Oppo Reno 5G. Bij een van deze smartphones is ook al een downloadsnelheid van 1,3Gbit/s behaald, maar welke smartphone dit exact is geweest is helaas niet kenbaar gemaakt.

KPN is ook van plan om op een frequentie van 26Ghz hun 5G-netwerk te testen. Dit biedt als voordeel dat de snelheid erg hoog ligt, maar het bereik zeer minimaal is. Of deze frequentie daadwerkelijk beschikbaar gaat komen en op welke termijn is nog onduidelijk.

[ad_2]