[ad_1]

Italië is volgens Telecompaper het goedkoopste land voor mobiele abonnementen sinds de komst van nieuwkomer Iliad, waardoor de concurrentie op de markt is verscherpt. Nederland eindigde bij de goedkopere landen. “Bij de vergelijking van sim only-abonnementen valt Nederland nu in alle combinaties op of onder de Europese mediaan prijzen. In de vergelijking inclusief high-end toestel zijn op één combinatie na ook alle prijzen van onderzochte abonnementen ook op of onder de Europese mediaan”, stelt Telecompaper.

Ook Denemarken, Frankrijk, Finland, Noorwegen, Zweden en het Verenigd Koninkrijk zijn relatief goedkoop. Bewoners van Griekenland, Ierland, Portugal en Spanje waren in verhouding juist veel kwijt aan een mobiel abonnement. Telecompaper vergeleek de prijzen van telecomabonnementen en corrigeerde die voor de koopkrachtverschillen.

Meer data voor zelfde prijs

In steeds meer landen worden grotere databundels aangeboden zonder dat daar veel hogere prijzen voor worden gevraagd, merkt onderzoeksanalist Marion ter Welle van Telecompaper op. “We verwachten dat operators zullen blijven worstelen om meer kosten in rekening te brengen voor de groeiende vraag naar data.”

[ad_2]