[ad_1]

Dat stelt Telecompaper, dat de totale kosten van zo’n 1300 abonnementen ruim 70 Europese aanbieders vergeleek. Italië is het goedkoopste land om een mobiel abonnement af te sluiten. Bij abonnementen met een databundel van meer dan 10 GB is Italië bijvoorbeeld 40 procent goedkoper dan Nederland.

Toch scoort Nederland goed: samen met Denemarken, Frankrijk, Finland, Noorwegen, Zweden en Groot-Brittannië hoort Nederland bij de goedkopere landen. Het duurst zijn abonnementen in Griekenland: van 275 tot bijna 400 procent duurder dan in Nederland.

Score afhankelijk van databundel

Nederland is één van de goedkopere landen om een sim-only-abonnement met meer dan duizend minuten af te sluiten. Vooral bij de databundels onder de 5GB scoort Nederland goed, al zijn deze combinaties in sommige Europese landen niet beschikbaar. In de combinatie met databundels van 5 tot 10 GB, staat Nederland ook bij de goedkopere landen, al zijn Oostenrijk, Denemarken en Italië goedkoper.

De marktanalist rekent met mediaanprijzen, niet met gemiddelde prijzen, om de rol van uitschieters te beperken. Ook zijn de cijfers gecorrigeerd tegen de koopkracht. Daarom meldt de analist geen harde bedragen: de koopkracht is in elk land weer anders.

Nederland bijna snelste ter wereld

Onlangs bleek nog dat het mobiele internet in Nederland tot de snelste ter wereld behoort. Nederland hoeft alleen Singapore voor zich te dulden met een gemiddelde snelheid van 44,31 Mbps. Ook is de beschikbaarheid van mobiel internet hier erg goed. De dekkingsgraad is bij alle providers in Nederland boven de 91 procent.

[ad_2]