[ad_1]

We stellen de lezers regelmatig vragen om te kunnen leren wat de trends zijn en waar we als redactie op moeten letten. Dat genereert leuke data die we met jullie kunnen delen en bespreken. Dit keer kijken we of jullie lezers liever sim-only kiezen, of toch voor een abonnement gaan!

Sim-only of abonnement

Het is nog niet eens zo lang geleden dat je eigenlijk altijd voor een abonnement koos met toestel. Dat was toen de enige manier om aan een heel goed toestel te komen, zonder dat je in één keer een flink vermogen moest uitgeven. Die €35 of €45 per maand kon er nog wel af. Uit onderzoek blijkt dat de trend erop wijst dat dit niet meer het geval is. Sinds enkele jaren is sim-only in opkomst en onder de Androidworld-lezers zelfs de bovenliggende partij. 

Waarom een sim-only?

Er zijn verschillende argumenten die pleiten voor een sim-only abonnement. Zo is mogelijk dat je eerste smartphone van je vader, moeder of een andere familie-lid afkomstig is, en heb je alleen een sim-kaart nodig om aan de slag te kunnen gaan. Een tweede argument is dat de ontwikkeling van de smartphone niet meer zulke grote stappen maakt en de kwaliteit sterk verbeterd is. Daardoor hebben veel mensen aan het eind van hun (dure) abonnement met toestel de keuze om dat toestel te blijven gebruiken en over te stappen naar een sim-only abonnement. Het laatste argument is dat er in het midden- en laag-segment nu ook hele goede toestellen uitkomen, en dat je ook direct uit China hele leuke toestellen kunt halen met goede specificaties voor een lage prijs.

Chart sim-only of abonnement

In de bovenstaande grafiek zien we dat 50% van onze lezers een sim-only abonnement heeft en 36,4% een abonnement met toestel. Bijna 5% van de ondervraagden heeft een abonnement met toestel maar gaan overstappen, terwijl maar 1,3% van sim-only naar abonnement wil overstappen.

Chart 20 jaar en jonger

Over alle leeftijden liggen de percentages ongeveer gelijk, alleen zien we bij de groep onder de 20 jaar dat prepaid (18.5% + 1.9%) nog best goed scoort. Bijna 2 procent zegt wel dat ze van prepaid gaan overstappen naar iets anders. Een ander opvallend cijfer is dat er in deze groep relatief veel gebruikers zijn van sim-only die willen overstappen naar abonnement (7.4%). 

Wat moet ik kiezen?

De keuze tussen sim-only en abonnement met toestel moet je zelf maken. Iedereen heeft zijn eigen argumenten om voor één van de twee te kiezen. Verschillende aanbieders zoals Belsimpel en T-Mobile.nl hebben keuzehulpen voor bijvoorbeeld je sim-only abonnement. Een compleet overzicht kun je ook op Androidworld zelf vinden. 

Wanneer je kiest voor een sim-only abonnement en je hebt ook nog een toestel nodig, dan is ook hier de keuze weer reuze. Dan moet je gaan kijken naar wat je over hebt voor het kopen van een los toestel en wat je ervan verwacht. Vergeet daarnaast niet dat je een BKR-registratie kan krijgen bij het nemen van een abonnement met toestel, wat weer de nodige gevolgen kan hebben op de hoogte van je hypotheek die je kan afsluiten. 

Welk toestel bij een sim-only abonnement

Wanneer we op de lezers van Androidworld afgaan zien we dat er twee merken in het sim-only abonnement en het prepaid segment veel gebruikt worden. Samsung heeft de meeste gebruikers en dat komt onder andere door de J-serie en de A-serie . Op de tweede plaats zien we OnePlus met meer dan 20% en dat is een mooie prestatie van dit merk.  Daarbij moeten we wel zeggen dat bijvoorbeeld de Samsung Galaxy A8 (2016) en deOnePlus 5T beide meer €500 of meer kosten, dat is best een aanslag op je budget.

In het segment onder de €300 euro zijn er ook nog genoeg leuke toestellen te vinden. Zo kosten bijvoorbeeld de Huawei P10 Lite en de Motorola Moto G5 Plus beiden maar €285 en lanceerde Huawei onlangs de Huawei P Smart voor maar €259. Al deze toestellen hebben goede specificaties en voorzien je in alle smartphone-behoeftes. Kortom, het is maar net waar je behoefte aan hebt! 

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

[ad_2]