[ad_1]

Vodafone heeft per direct hun abonnementsvormen aangepast. De wijziging is per direct geldig voor nieuwe klanten. Bestaande klanten behouden vooralsnog hun bestaande abonnement, maar kunnen desgewenst al wel overstappen naar de nieuwe abonnementsvorm. Daarnaast hanteert Vodafone een coulanceregeling voor klanten die recentelijk een abonnement bij de provider hebben aangeschaft.

Start S en Red Super verdwijnen

In de nieuwe structuur van abonnementen heeft Vodafone een tweetal versies geschrapt. De Start S was het goedkoopste SIM-Only abonnement van de provider en bood enkel 150 belminuten aan. Het verdwijnen van Red Super is wel opmerkelijk. Dit abonnement bood namelijk onbeperkt bellen in combinatie met 20 GB data aan. Het wegvallen van deze abonnementsvorm wordt wel weer gecompenseerd in de duurste abonnementsvorm, welke weer goedkoper is geworden.

Prijswijzigingen Start

Bij de Start SIM-Only abonnementen lijkt Vodafone vooral gekozen te hebben om de abonnementen enkel in prijs aan te passen. Zowel Start M als Start L worden maandelijks 50 eurocent duurder zonder dat het abonnement meer biedt. Zo krijg je bij Start M nog steeds 150 belminuten en 500 MB data, echter betaal je hier nu € 11,50 per maand voor. Met Start L krijg je ook 150 belminuten, echter 1 GB data. Het nieuwe maandtarief wordt hier € 13,50.

In positieve noot is er wel te melden bij de Start SIM Only abonnementen. Vodafone heeft er voor gekozen om Start XL juist goedkoper te maken. Voor 300 belminuten en 2 GB aan data betaal je volgens de nieuwe prijslijst nu slechts € 17,50 per maand in plaats van € 20,-.

Wijzigingen Red

Vooral bij de populaire Red-abonnementen heeft Vodafone goed zijn portfolio op de schop gegooid. In alle opzichten ga je er als klant altijd op vooruit. In alle gevallen blijft het onbeperkt bellen nog steeds bestaan. De wijzigingen zijn dan ook op te merken in de grootte van de databundel. Zo krijg je bij de instapbundel, Red Essential, nu 5 GB data in plaats van 3 GB data. Dit abonnement is ook nog eens € 2,- in prijs gezakt en kost hierdoor maandelijks nog maar € 25,-.

Bij het reguliere Red abonnement is het maandelijkse tarief gelijk gebleven. Hier krijg je echter nu wel 15 GB aan data in plaats van 10 GB. Voor de grootverbruikers onder ons is er ook nieuws te melden. Red Together blijft bestaan in zijn huidige vorm, echter wordt deze wel € 10,- goedkoper. Hierdoor wordt het nieuwe maandtarief € 35,-.

Ziggo

Klanten van Ziggo kunnen nog eens rekenen op wat extra voordeel. Normaal kreeg je als Ziggo-klant € 5,- extra korting op het maandbedrag bij Red Together. Dit is omhoog gegaan naar € 7,50. De databundel die voor deze klanten wordt verdubbeld blijft ook nog steeds bestaan.

Bij alle andere abonnementsvormen geldt dat voor Ziggo-klanten de databundel verdubbeld wordt. Bij de overige Red-abonnementen krijg je standaard € 5,- extra korting en bij de Start-abonnementen krijg je € 2,50 maandelijkse factuurkorting.

Overstappen en coulance

Bestaande klanten met een lopend contract zullen hun huidige abonnement nog blijven behouden. Als bestaande klant kun je na afloop van deze termijn beslissen welke nieuwe abonnementsvorm het beste bij jou past. Bij klanten waar de abonnementsvorm is vervallen geldt dat zij sowieso een keuze moeten gaan maken in de nieuwe abonnementen.

Nieuwe klanten, die in de periode van 7 januari en 4 maart, een abonnement bij Vodafone hebben afgesloten kunnen rekenen op een coulance. Zij kunnen alsnog aanspraak maken op de nieuwe abonnementsvorm. Hiervoor kunnen zij eenvoudig contact opnemen met Vodafone waarna het abonnement, zonder kosten, wordt omgezet.

[ad_2]